Paddington - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Paddington

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Από τους παραγωγούς του Harry Potter έρχεται μία οικογενειακή κωμωδία που θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του αρκούδου Paddinghton.

Ένας νεαρός αρκούδος φτάνει στο Λονδίνο αναζητώντας να βρει μία νέα στέγη, έχοντας περασμένη στο λαιμό του την ταμπελίτσα “Παρακαλώ, φροντίστε αυτή την αρκούδα. Ευχαριστώ”. Καθώς στέκεται μόνος του στον σιδηροδρομικό σταθμό Paddinghton, συνειδητοποιώντας ότι η ζωή στη πόλη δεν είναι όπως την είχε φανταστεί, θα συναντήσει την οικογένεια Brown, που αποφασίζει να τον φιλοξενήσει. Η ζωή του σκανταλιάρη αρκούδου φαίνεται πως καλυτερεύει αφού έγινε μέλος μιας υπέροχης οικογένειας, μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσει να τον καταδιώκει μία σατανική ταριχευτής του μουσείου σπάνιων ζώων, την οποία υποδύεται η Nicole Kidman.

Βασισμένη στη σειρά των δημοφιλών παιδικών βιβλίων του Michael Bond.

10306481_792853114108215_456864901428288345_n

Σοφία Πατλάκα


56 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το δημιούργημα του Michael Bond αποκτά CGπροοπτική και ετοιμάζεται για ένα ταξίδι από το σκοτεινό δάσος του Περού στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο.

Ο Paddington είναι ένα νεαρό αρκουδάκι που κατοικεί σε αυτοσχέδιο σπίτι βαθειά στη ζούγκλα με τους γηραιούς θείους του. Εκείνοι, που στα νιάτα τους είχαν έρθει σε επαφή με έναν βρετανό εξερευνητή, κατέχουν τώρα πολλά από τα μυστικά του πολιτισμένου κόσμου, με βασικότερο όμως την αγγλική συνταγή για σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι. Η θεία Lucy έχει βελτιστοποιήσει το γλύκισμα και ονειρεύεται μαζί με το σύζυγό της Pastuzo να επισκεφθούν το Λονδίνο για να βρουν τον αγαπητό τους Montgomery Clyde, ο οποίος φεύγοντας τους είπε πως θα είναι πάντα καλοδεχούμενοι στην πόλη του.

Μια μέρα όμως ένας μεγάλος σεισμός καταστρέφει το σπίτι τους και παίρνει μαζί και τον Pastuzo. Η Lucy, πιστεύοντας πως το Λονδίνο είναι ακόμα όπως το περιέγραψε ο Montgomery, κρύβει τον μικρό σε μια λέμβο συμβουλεύοντάς τον να κατευθυνθεί προς την πρωτεύουσα για να βρει ένα κατάλληλο σπιτικό. Ωστόσο, φτάνοντας στην πόλη συνειδητοποιεί πως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ότι τα περίμενε, οι άνθρωποι πιο ψυχροί και δύσπιστοι απέναντί του και οι ευγενικοί του τρόποι δε φαίνεται να βοηθούν και πολύ.

Ευτυχώς όμως, τον πλησιάζει η ιδιόρυθμη οικογένεια Brown, διαβάζει την ταμπελίτσα που του είχε κρεμάσει η θεία του και παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα αφποφασίζουν να φιλοξενίσουν το αρκουδάκι, αφού πρώτα το ονομάσουν καταλλήλως- με το όνομα του σιδηροδρομικού σταθμού.

Η απόπειρα του σκηνοθέτη Paul King να δημιουργήσει μια ταινία για μικρούς και μεγάλους στέφεται με επιτυχία. Το animation είναι εξαιρετικό και εντυπωσιακό, η συνύπαρξή του με κανονικούς ηθοποιούς δεν προκαλεί παρά μόνο θετικές εντυπώσεις και το κλασικό χιούμορ, είτε είναι διαλογικό είτε συνοδεύεται από τις τόσο συχνές, σχεδόν κλισέ γκάφες, φαίνεται να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα, χάρη στη λεπτότητα του σεναριογράφου.

Η ατμόσφαιρα είναι βυθισμένη στην περιρρέουσα νοσταλγία, που ίσως σε κάποια σημεία δίνει τόνο μελαγχολικό, δε στερεί όμως ποτέ τη σπιρτάδα μιας παιδικής αγνής και χαριτωμένης περιπέτειας. Πολλά τα μηνύματα, χωρίς διδακτικό τόνο, και μια απρόσμενη εμφάνιση της NicoleKidmanπου καταφέρνει, παρά τη γραφικότητά του ρόλου της, να συγκρατήσει τα όρια της υπερβολής και να αποφύγει την αδεξιότητα.

Δάφνη Ράλλη


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές