Φύγαμε (Onward) - η Pixar έκανε και πάλι το θαύμα της (Berlinale Κριτική) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φύγαμε

(Onward)


Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 102
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , ,
Πρεμιέρα: 05-03-2020

Γράφει:
Βαθμολογία Cinefreaks:

Σε έναν προαστιακό φανταστικό κόσμο, ο οποίος κατοικείται από ελφ, τρολς, πνεύματα και μονόκερους που τρώνε από τα σκουπίδια, συμβαίνει κάτι το περίεργο. Όλα αυτά τα μαγικά και μυθικά πλάσματα μένουν εκεί γιατί η μαγεία έχει αντικατασταθεί από την τεχνολογία. Δύο νεαρά αδέρφια, οι Ian και Barley Lightfoot, θα προσπαθήσουν να ξαναανακαλύψουν την ξεχασμένη μαγεία, για να ξανασυναντήσουν τον πατέρα τους, που πέθανε όταν ήταν πολύ μικροί, με σκοπό να περάσουν έστω ακόμα μία μέρα μαζί του. Την ίδια ώρα θα έχουν την ευκαιρία να επανεξετάσουν την σχέση τους.

Η μαγική φόρμουλα της ταινίας, δεν είναι τελικά το μαγικό ραβδί που θα βρουν τα δύο αδέρφια και είχε στην κατοχή του ο πατέρας του στο παρελθόν. Δεν είναι άλλη από την κλασσική μαγική φόρμουλα της Pixar, που βάζει αντίθετους χαρακτήρες σε μία περιπέτεια για να επανεξετάσουν τον τρόπο που βλέπουν την ζωή τους και όσα γίνονται γύρω τους. Η ίδια φόρμα που έχει δουλέψει άψογα στις τελευταίες ταινίες της εταιρίας με αποκορύφωμα φυσικά τα Inside Out και Up, ίσως και στο Coco. Και όχι, το Onward δε φτάνει αυτές τις δύο ταινίες σε κανένα του σημείο, όμως η εκπληκτική του φαντασία και αυτή η μαγική φόρμουλα δουλεύουν και εδώ απίστευτα καλά, με αποτέλεσμα μικροί και μεγάλοι να φεύγουν ευχαριστημένοι από την αίθουσα, και κάποιοι από αυτούς έχουν ρίξει και ένα δάκρυ στο μεταξύ.

Το μόνο πρόβλημα της ταινίας είναι ότι κάπου αυτή η φόρμουλα έχει κουράσει και είναι κάπως προβλέψιμη, όμως το Onward έχει τις απαραίτητες καινοτομίες, όπως η φαντασία και το χιούμορ του, πράγματα που το κάνουν να στέκεται αξιοπρεπέστατα δίπλα στις άλλες ταινίες της Pixar. Η ταινία έχει σκηνοθετηθεί από τον σκηνοθέτη του Monsters Univercity, Dan Scanlon, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο. Στις φωνές συναντάμε τους Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus, και Octavia Spencer.

Η ταινία αναμένεται τον Μάρτιο του 2020 ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα της έγινε στην Berlinale.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές