Η Αρχή της Ισότητας (On the Basis of Sex) - Η Felicity Jones, θα είναι η νεαρή Ruth Bader Ginsburd - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Αρχή της Ισότητας

(On The Basis of Sex)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 119
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , , , ,
Πρεμιέρα: 24-01-2019

Γράφει:

Oscars bait, much?

Η Felicity Jones μεταμορφώνεται σε νεαρή εκδοχή της δικαστού Ruth Bader Ginsburg στο απόλυτα οσκαρικό “On the Basis of Sex.”

Η βρετανίδα ηθοποιός χρησιμοποιεί την αμερικανική προσφορά της Ginsburg, στην ταινία που θα αφηγηθεί μία από τις πρώτες υποθέσεις της δικηγόρου, τότε, Weinberger v. Wiesenfeld. Κατάφερε να κερδίσει την δίκη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 1975, όταν ο νόμος αρνήθηκε σε έναν χήρο, τα διακαιώματα χηρείας, μετά τον θάνατο της γυναίκας του, βάσει της Πέμπτης Τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος.

Και θέτει μία επίκαιρη, δυστυχώς, ερώτηση: “Αν ο νόμος διαφοροποιείται με βάση το φύλο, πότε άνδρες και γυναίκες θα είναι ίσοι;”

Το cast συμπληρώνουν οι Armie Hammer, Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor, και Cailee Spaeny. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Mimi Leder (“Deep Impact,” “The Leftovers”), και το σενάριο στον Daniel Stiepleman.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές