Ο παραμυθάς και οι ιστορίες του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο παραμυθάς και οι ιστορίες του

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί:

Γράφει:

Είναι ωραίο να μπορείς να πετάς, είναι ωραίο να μπορείς να γίνεσαι είτε γίγαντας είτε μικροσκοπικός, να μιλάς με όλα τα πλάσματα της φύσης. Δυνάμεις που πολλά παιδιά έχουν φαντασθεί ότι τις έχουν αλλά και μεγάλοι σίγουρα. Το πιο ωραίο βέβαια, αυτές οι δυνάμεις είναι αποτέλεσμα ανιδιοτελών και καλοκάγαθων πράξεων και υλοποιούνται εύκολα με την χρήση ενός μαγικού αντικειμένου. Όλα αυτά και ένα σωρό περιπέτειες και ιστορίες στην έκδοση του Παραμυθά στις αίθουσες.

Ο Παραμυθάς πάει σ’ έναν κινηματογραφικό παραγωγό για να του πει να κάνουν μια ταινία την ίδια του την ζωή. Ο παραγωγός είναι πρόθυμος να τον ακούσει μέχρι που ο Παραμυθάς επιμένει ότι μπορεί να πετάει και να αυξομειώνει το μέγεθος του. Τότε αρχίζει να φρικάρει ο παραγωγός και ο Παραμυθάς “αναγκάζεται” να του κάνει μια επίδειξη. Εκεί, χάνει το μυαλό του με τον Παραμυθά και δεν είναι ο μόνος.

Αυτή είναι η αρχή της ταινίας. Όμως, δεν είναι ουσιαστική κινηματογραφική ταινία. Αυτό που παρουσιάζεται έπειτα, είναι διάφορα επεισόδια του Παραμυθά σε μια διαδοχική σειρά. Από μια απλή έρευνα που έκανα στο youtube παρατήρησα ότι μεγάλο μέρος της ταινίας βρίσκεται εκεί σε επεισόδια από την ΕΡΤ. Δεν ξέρω αν αυτό είναι θεμιτό αλλά θέλω να πιστεύω ότι τα παιδάκια δεν θα χρειαστεί, σε τέτοιους καιρούς δύσκολους, να πληρώσουν κάποιο εισιτήριο για να την δουν.

Άλλωστε, η ταινία, είναι εντελώς παιδική και προτείνεται για παιδιά δημοτικού. Τα γραφικά μοιάζουν με ακουαρέλα που έχει ζωγραφιές με μαρκαδόρους και πολύς χρόνος περνάει στο να παρακολουθεί ο θεατής την σχεδίαση και τον χρωματισμό των υποκειμένων της ιστορίας· όπως μια γάτα πάνω σε μια καρέκλα εμφανίζεται ως περίγραμμα και έπειτα παίρνει χρώμα. Ως εκπαιδευτικός πληροφορικής σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως εκπαιδευτικό υλικό σε παιδάκια που κάνουν Ζωγραφική ή αλλά παρεμφερή προγράμματα στους υπολογιστές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η πολύ καλή μουσική επένδυση από την Φαφούτη. Συνοδεύει τον θεατή με αρμονία και ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα των ιστοριών του Παραμυθά.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές