Ο Μικρός Πρίγκιπας (Le petit Prince) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Μικρός Πρίγκιπας

(Le petit Prince)Γράφει:

Το αγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων, Ο μικρός πρίγκιπας έρχεται στην μεγάλη οθόνη με την μορφή animation από τον Mark Osborne, γνωστό από την σκηνοθεσία του Kung Fu Panda. Η ιστορία γνωστή. Ο μικρός πρίγκιπας προσγειώνεται στην έρημο και γνωρίζει τον αφηγητή της ιστορίας, στον οποίο περιγράφει τις περιπέτειες του με ανθρώπους ματαιόδοξους αλλά και κάποιους άλλους πιο ανθρώπινους.

H ταινία του Osborne, όμως ασχολείται με την βερσιόν του Μικρού πρίγκιπα που ξέρουμε μόνο στο πρώτο της μέρος, ενώ όλη η ιστορία την διηγείται μεν στους θεατές ο γνωστός αεροπόρος αφηγητής, όμως εκείνος είναι πλέον γέρος, θυμάται όσο τίποτα την ιστορία του μικρού πρίγκιπα και την διηγείται σε ένα μικρό κοριτσάκι που έχει μετακομίσει στο δίπλα σπίτι. Στο δεύτερο μισό της η ταινία θα μας δείξει μια άλλη εκδοχή του μικρού πρίγκιπα που θα πάει να συναντήσει η μικρή σε μία ειδική αποστολή.

le-petit-prince-2015

Είναι πολύ κακό για την ταινία που χρησιμοποιεί σαν τίτλο της το “Ο μικρός Πρίγκιπας” καθώς η ταινία βασίζεται μόνο στο βιβλίο του  Antoine de Saint-Exupéry, προβάλλοντας όμως μία μικρή εκδοχή του, καθώς το μικρό κοριτσάκι της ταινίας διαβάζει το βιβλίο. Έτσι η ταινία είναι στην πραγματικότητα μία ιστορία για τον αφηγητή της ιστορίας του πρίγκιπα και το κοριτσάκι που μένει στο διπλανό σπίτι. Το τελευταίο πιέζεται αφόρητα από την μαμά του μπαίνοντας σε ένα σκληρό πρόγραμμα που θα την κάνει να πετύχει στις εξετάσεις για ένα καλό σχολείο. Το πρόγραμμα ενήλικα που ακολουθεί η μικρή θα την κάνει να μελαγχολήσει και να βρει τελικά παρέα στο πρόσωπο του μυστηριώδη γέρου που μένει δίπλα, με το παλιό σπίτι του να αποτελεί το μαύρο σημείο της γειτονιάς.

Ο σκηνοθέτης επιλέγει να συνδυάσει το σύγχρονο animation της ιστορίας της μικρής με stop-motion στο μέρος της ιστορίας του Μικρού Πρίγκιπα που αφηγείται ο γέρος αεροπόρος. Μία πραγματικά καλή επιλογή που μας δίνει στο πρώτο μέρος της ταινίας μία μαγική εικόνα για τον γνωστό μας Μικρό Πρίγκιπα. Όπως όμως είπαμε η ταινία θέλει την μικρή να προσπαθεί να βρει τον μικρό πρίγκιπα και να κάνει έτσι ένα μεγάλο ταξίδι γράφοντας το δεύτερο μέρος μιας μαγικής ιστορίας, που μας περνά υπέροχα νοήματα για την παιδική μας ηλικία και όχι μόνο. Ειδικά κάποια σημεία της ταινίας δεν είναι καθόλου για παιδιά καθώς δύσκολα ένα παιδί μπορεί να καταλάβει το βάθος της ιστορίας με τον μικρό πρίγκιπα να μην είναι πλέον αυτό που έχουμε συνηθίσει αλλά ένα loser της ζωής των ενηλίκων που έχει μεγαλώσει και έχει ξεχάσει την φαντασία του και τα όνειρά του. Όνειρα που του δίνουν τα αστέρια που βρίσκονταν στον ουρανό και του τα έκλεψαν. Όνειρα για κάτι μαγικό σαν το τριαντάφυλλο του, το δικό του μοναδικό τριαντάφυλλο.

Αν και και σε κάποια σημεία η ταινία θέλει να γίνει υπερβολικά διδακτική και σε άλλα έχει κάποια κοινά, το τελικό αποτέλεσμα όσο σε αισθητική όσο και μυθολογία πέρα από τον μικρό πρίγκιπα είναι εντυπωσιακό και άξιο προσοχής.

Ο Osborne κράτησε για την ταινία την Γαλλική παραγωγή, συγκεντρώνοντας όμως ένα αγγλώφονο καστ που μόνο all-star θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Συγκεκριμένα στην ταινία δίνουν τις φωνές τους οι: Benicio Del Toro, James Franco, Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Marion Cotillard, Paul Giamatti, Rachel McAdams, Ricky Gervais.

Η προηγούμενη φορά που μεταφέρθηκε στο σινεμά ο Μικρός Πρίγκιπας ήταν το 1974 στο μιούσικαλ του Stanley Donen, που κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Oscar.

Ο Hans Zimmer, γνωστός από τα soundtracks των Gladiator, Dark Knight, Inception, The Lion King, υπογράφει την μουσική της ταινίας.

Είδατε το trailer και σας κόλλησε το τραγούδι; Για ακούστε το ολόκληρο:

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές