Ο Λιγδιάρης Στραγγαλιστής-The Greasy Strangler - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Λιγδιάρης Στραγγαλιστής-The Greasy Strangler

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Αν πρέπει να παραδεχτώ κάτι για τη συγκεκριμένη ταινία, αυτό είναι ότι την παρεξήγησα την πρώτη φορά που την είδα. Βλέπετε, είχε προηγηθεί το εκπληκτικό Elle του Verhoeven στις Νύχτες Πρεμιέρας, οπότε δεν κατάφερα να συντονιστώ με την ιστορία της ερωτικής διαμάχης ανάμεσα σε πατέρα και γιο για τα μάτια της εύσωμης Janet. Έπρεπε να περάσει λίγος καιρός ώστε να του ξαναδώσω μια δεύτερη ευκαιρία και τελικά του έδωσα. Και τρίτη και τέταρτη και δέκατη, καθότι πλέον μπορώ με άνεση να δηλώσω πως κάθε δευτερόλεπτο του Greasy Strangler μου φαίνεται απολαυστικό, αν και δεν πρόκειται καθόλου για μια καθωσπρέπει ταινία, αλλά αποτελεί ένα ανοσιούργημα καφρίλας και κοπροφιλικού/σεξουαλικού/ηλίθιου χιούμορ.

Όλοι μας έχουμε αυτόν τον κρυφό εαυτό που, όπως και να το κάνουμε, αρέσκεται σε λίγο πιο βρώμικα αστεία απ’ ότι θα έπρεπε. Και αυτή η ταινία τα παραδίδει, όπως και σωρεία άλλων σκηνών όπου το αηδιαστικό συνδυάζεται με το χιουμοριστικό και δημιουργεί νευρικό γέλιο. Είναι, όμως, τόσο εθιστική η βλακεία του, όπως επίσης και το soundtrack που θα πιάσετε τον εαυτό σας να θυμάται μερικές σκηνές με ένα ελαφρύ μειδίαμα, ενώ πράγματα που δε σας φάνηκαν καθόλου αστεία στην αρχή, με τον καιρό θα σας προκαλούν γέλιο και μόνο στη θύμισή τους. Για όνομα του Θεού δηλαδή, δεν γίνεται να μην σου σπάσουν τα νεύρα αρχικά αλλά στη συνέχεια να ξελιγωθείς στα γέλια από το ανόητο αστείο της συγκεκριμένης σκηνής:

Οι δε πρωταγωνιστές είναι πλασμένοι για τους ρόλους που υποδύονται. Είναι να απορεί κανείς που βρέθηκαν τέτοιοι ηθοποιοί, όπως επίσης και τι σκηνοθετικές εντολές τους δόθηκαν προκειμένου να “ερμηνεύσουν” έτσι τους χαρακτήρες τους, όπως επίσης και το πως δέχτηκαν να γυρίσουν ορισμένες από τις σκηνές της ταινίας.

Ευφάνταστο, προκλητικό, χύμα και αυστηρά για ενήλικους (που αισθάνονται ανήλικοι μέσα τους και δεν τους έχει καταβροχθίσει η σοβαροφάνεια), το Greasy Strangler δεν είναι απλά μια ένοχη απόλαυση, αλλά ένας από τους πολλούς κινηματογραφικούς ορισμούς της. Αν την έχετε χάσει, μπαλώστε το κενό άφοβα, θα το απολαύσετε με τον έναν τρόπο ή τον άλλον. Αρκεί, είπαμε, να “νιώθετε” από όσα περιγράφθηκαν παραπάνω. Μέχρι την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε για ένοχες απολαύσεις σε μορφή φιλμ, δύο λέξεις: BULLSHIT ARTIST. Δεν καταλαβαίνετε προς τι; Δείτε την και θα με θυμηθείτε.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές