Ο Δρόμος για το Λα Παθ (Camino a La Paz) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Δρόμος για το Λα Παθ (Camino a La Paz)

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Μία από τις ταινίες του φετινού Διαγωνιστικού μέρους του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα είναι ένα μαγευτικό roadtrip από την Αργεντινή στη Βολιβία.
Ο Sebastián λατρεύει τη ροκ μπάντα Vox Dei και το παλιό του Peugeot 505 SR. Φρεσκοπαντρεμένος με την Jazmín και σε μεγάλη οικονομική ανάγκη ξεκινά να δουλεύει ως σοφέρ. Μεταξύ των πελατών του θα γνωρίσει τον  Jalil, έναν ηλικιωμένο μουσουλμάνο που θα του κάνει μια περίεργη πρόταση: προτίθεται να του δώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό προκειμένου αυτός να τον πάει με το αυτοκίνητό του από το Buenos Aires στο La Paz, στη Bolivia. Χωρίς πολλή όρεξη και με αρκετές αμφιβολίες ο  Sebastián δέχεται την μελετημένη σε κάθε της λεπτομέρεια πρόταση του παράξενου πελάτη του.
Το ταξίδι “χτίζεται” από συνεχείς διαλόγους μεταξύ των δύο κάθε φορά που ο Sebas νευριάζει με τον Jalil γιατί τρώει μέσα στο αυτοκίνητο, ακούει αράβικη μουσική ή του ζητάει να κάνει στάσεις για να προσευχηθεί. Υπάρχει, όμως, κάτι σε αυτή την συνύπαρξη που θα τους φέρει πιο κοντά. Σχεδόν τίποτα δεν θα πάει σύμφωνα με το αρχικό πλάνο αλλά αυτό το μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε ως αγγαρία θα γίνει προσωπική αποστολή για τον Sebas. Ο μακρύς δρόμος, που για αυτόν τον νέο είναι ένα είδος διαφυγής από τον εαυτό του, θα γίνει ένα ταξίδι μύησης που θα οδηγήσει στη λύτρωση.
camino_a_la_paz_13
Ένα κλασσικό road movie, που μας ξεναγεί σε περιοχές της Αργεντινής με μια άγρια ομορφιά, που όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις ταινίες του είδους, περιλαμβάνει ένα ταξίδι, που αλλάζει τις ζωές των ταξιδευτών. Το Camino a La Paz δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο. Οι διάλογοι του όμως, το έξυπνο χιούμορ του, η απλότητα στην αφήγηση και η σαφήνεια του μηνύματος, που θέλει να περάσει, είναι που το κάνουν μια από τις καλές ταινίες, που είδαμε στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.
Αυτή η συνάντηση ανάμεσα στο νέο, κάποιες φορές ανώριμο και επιπόλαιο, με το παλιό, που είσαι αναμφίβολα σοφότερο, λογικό και καμιά φορά μη δεκτικό σε συμπεριφορές των επόμενων γενιών, περνά κατά κάποιο τρόπο και στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Ο Ernesto Suárez, που υποδύεται τον ηλικιωμένο Jalil, είναι ο ορισμός του βετεράνου ηθοποιού, κυρίως θεατρικού με πολλές δεκαετίες στο σανίδι, ο οποίος σε μαγεύει με την απλότητά του. Ο Rodrigo De la Serna, από την άλλη, που μας συστήθηκε και ως Alberto Granado, αδελφικού φίλου του Che Guevara, στα Ημερολόγια Μοτοσικλέτας Walter Salles πριν δέκα χρόνια (φτάνοντας μέχρι τις υποψηφιότητες των BAFTA για αυτόν τον ρόλο) είναι σαφέστατα πιο εκδηλωτικός. Οι δυο τους δημιουργούν ένα φοβερό δίδυμο, που τραβά τον θεατή σε ένα πολύ όμορφο, περιπετειώδες ταξίδι. 

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές