Need For Speed - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Need For Speed

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

O Tobey ( Aaron Paul ) έχει αποφυλακιστεί και ψάχνει να πάρει εκδίκηση από έναν πλούσιο πρώην οδηγό Nascar τον Dino Brewster ( Dominic Cooper ) που του την έστισε όταν ο Tobey σε μια ύστατη προσπάθεια στο παρελθόν να σώσει το συνεργείο αγωνιστικών αυτοκινήτων που είχε συνεργάζεται μαζί του αλλά ο Dino του στήνει πλεκτάνη και ο Tobey βρίσκεται να κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Τώρα, δύο χρόνια μετά ψάχνει να βρεί την λύτρωση του καταστρέφοντας τον Dino σε έναν επικίνδυνο αγώνα δρόμου στο Super Bowl. Για να το πραγματοποιήσει όμως θα πρέπει να φτάσει έγκαιρα στους αγώνες περνώντας διάφορες δοκιμασίες. Με την έμπιστη ομάδα του ο Tobey θα αποδείξει οτι τα προγνωστικά δεν έχουν καμία σημασία και το αουτσάιντερ μπορεί να γίνει φαβορί από την μια στιγμή στην άλλη.

Μια φανταστική περιπέτεια γεμάτη δράση και αδρεναλίνη για αυτούς που έχουν ανάγκη για ταχύτητα. 

Μιχάλης Χατζηελευθερίου


Κι αν δεν νιώθετε αυτή την ανάγκη, ετοιμαστείτε να περάσετε τις 2 πιο ανυπόφορες ώρες της ημέρας σας – τουλάχιστον. Γιατί πέρα από τα ατελείωτα και θωρυβώδη γκάζια, το κακό μ’αυτές τις ταινίες είναι πρέπει να έχουν και υπόθεση. Μία όμως ίσον καμία, κι αφού δεν είναι αρκετή ο  Scott Waugh είπε να φτιάξει ένα κολλάζ  με τον Tobey Marshall και τους πιστούς του φίλους, τον Dino, έναν παλιό ανταγωνιστή που έχει τα λεφτά και το κορίτσι – που όμως πια δεν μας ενδιαφέρει, μια κατεστραμένη επιχείρηση, μια βρεττανίδα που ξέρει από αυτοκίνητα – γιατί καλομάθαμε με τη Megan στα Transformers, έναν πληγωμένο εγωισμό και το θάνατο του μικρού αδελφού της προαναφερθείσας, τον οποίο πρέπει ο Tobey πέριπου να εκδικηθεί.

need for speed

Ξεπερνώντας κάθε όριο του κλισέ, η ταινία χαρακτηρίζεται κυρίως από προχειρότητα, με τραγελαφικούς χαρακτήρες και ηθοποιούς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στο ελάχιστο στις μηδαμηνές απαιτήσεις  της πλοκής και του ρόλου τους. Απόλυτα προβλέψιμo από τους διαλόγους μέχρι και τις σκηνές δράσης, το Need for Speed δεν έχει φυσικά να επιδείξει παρά μόνο εντυπωσιακά αυτοκίνητα.

need for speed 2

Κι όσο ο Aaron Paul προσπαθεί να μας πείσει ότι διψά για εκδίκηση και δικαιοσύνη, τόσο περισσότερο φαίνεται  πως απλά θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Καταλήγει όμως να αποτελεί, και όχι υπ’ευθύνη του, μια ξενέρωτη κόπια του πρόσφατα αποθανόντα Paul Walker. Μια δόση απογοήτευσης κρύβει και η παρουσία του πρώην Batman, Michael Keaton σε ένα είδος κωμικού ρόλου εν ονόματι Μονάρχης, που όμως δεν το διασκεδάζει και ιδιαίτερα.

Αν λοιπόν δεν ανήκετε στην κοινωνική ομάδα που δακρύζει από συγκίνηση μετά τα 180km/h και σε κάθε drift φαντασιώνεται τη μυρωδιά του καμένου λάστιχου, αποφύγετέ το γιατί κινδυνεύετε να  δακρύσετε από τον πονοκέφαλο.

Δάφνη Ράλλη


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές