Μπλε Βασίλισσα - Μην εμπιστεύεσαι κανέναν, ούτε τα ίδια σου τα μάτια. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μπλε Βασίλισσα – Μην εμπιστεύεσαι κανέναν, ούτε τα ίδια σου τα μάτια.


Γράφει:

Στον απόηχο μιας ένοπλης ληστείας, ο Γιάννης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η αινιγματική σύζυγός του, το αφεντικό του που πενθεί για το γιο του και ο παράτολμος συνεργός του τον περικυκλώνουν με αμφιβολίες και διαφορετικές οπτικές γωνίες, κάθε μία από τις οποίες αποκαλύπτει ένα νέο κομμάτι για να ολοκληρωθεί τελικά το αιματηρό παζλ της “Μπλε Βασίλισσας”.

Όλα ξεκινάνε με τη ληστεία της Μπλε Βασίλισσας, ενός από τα πολυτιμότερα διαμάντια του κόσμου, από μία ομάδα μαφιόζων που δουλεύουν για τον αδίστακτο Άγγελο (Θέμης Πάνου). Ο Γιάννης (Μιχάλης Οικονόμου), ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του, παροτρύνεται από τη σύζυγό του, Λένα (Ράσμι Σούκουλη), συμμαχούν με τον ψυχρό εκτελεστή Σταύρο (Δημήτρης Ήμελλος), και προδίδει τον Άγγελο, κλέβοντάς του το δαχτυλίδι, με σκοπό να το πουλήσουν σε έναν μυστηριώδη «Αγοραστή». Ποια είναι όμως τα πραγματικά κίνητρα της Λένας; Τι κρύβει ο Σταύρος και ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου (Γιώργος Αδαμαντιάδης), του φαινομενικά ήσυχου και αμίλητου οδηγού του Άγγελου; Όλα θα απαντηθούν στο τέλος, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, όπου θα έρθει η κορύφωση, το Δωμάτιο 106. Εκεί, οι διαφορετικές οπτικές των τεσσάρων θα ενωθούν σε μία τελική αναμέτρηση με απρόσμενο φινάλε. Είναι όμως αυτό το τέλος της ιστορίας; Ή πρέπει να μπει και το τελευταίο κομμάτι του παζλ από τον πιο απρόσμενο και συνάμα καθαρτικό κρίκο της αφήγησης;

H “Μπλε Βασίλισσα” είναι μια σύγχρονη αστυνομική ταινία δράσης, γεμάτη ανατροπές, την οποία παρακολουθούμε από την οπτική γωνία τεσσάρων (τουλάχιστον) χαρακτήρων. Με την αλλαγή αφηγητή, έχουμε κάθε φορά σημαντικές προσθήκες/ανατροπές, οι οποίες φωτίζουν διαφορετικές πτυχές της ιστορίας, κάνοντάς την ολοένα και πιο κατανοητή.

Η ταινία είναι μία απόδειξη ότι στην Ελλάδα του σήμερα, αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο είναι να γουστάρεις να κάνεις κινηματογράφο. Στα σημαντικά στοιχεία, πρέπει να σας αναφέρουμε ότι οι κόπιες της ταινίας που θα διανεμηθούν στις αίθουσες έρχονται με ενδογλωσσικούς υπότιτλους για κωφούς/ές και βαρήκοους/ες (SDH). Οι υπότιτλοι δημιουργήθηκαν με την επιμέλεια και πιστοποίηση της “Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών”. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που γίνεται αποκλειστική διανομή ταινίας με SDH υπότιτλους.

Ο Αλέξανδρος Σιπσίδης γεννήθηκε το 1984 στη Σοβιετική Ένωση. Απόφοιτος του ΙΕΚ Ακμή και του Preston University of Los Angeles, έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους “Αν Ήταν Νόμιμος ο Βιασμός” (2013), “Iris” (Εύφημη Μνεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2011) και “Γάλα” (Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας 2008 και Τιμητική Διάκριση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2008). Η “Μπλε Βασίλισσα” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Εκτός από την “Μπλε Βασίλισσα”, τους δύο σεναριογράφους ενώνει και η “Μπλε Μπανάνα”, μια θεατρική κομεντί που συνέγραψαν και ανέβασαν πριν από οκτώ περίπου χρόνια στην Αθήνα

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές