Mon Roi - Ο βασιλιάς μου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Mon Roi – Ο βασιλιάς μου

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Μετά το Polisse η Maïwenn επιστρέφει, τέσσερα χρόνια μετά με νέα ταινία που την βλέπουμε κι αυτή στο διαγωνιστικό των Καννών. Αυτή τη φορά η Γαλλίδα ηθοποιός σκηνοθέτης, αποφασίζει να κάνει μία σπουδή πάνω σε μία σχέση. Εκείνος είναι ένας γοητευτικός πλούσιος άντρας. Εκείνη είναι μία δικηγόρος που τον θυμάται από παλαιότερη γνωριμία τους και θα τον προσεγγίσει όπως θα την προσέγγιζε αυτός.

Οι δυο τους θα ερωτευτούν κεραυνοβόλα και θα ζήσουν ένα τρελό έρωτα με πολύ δράση και μία σχέση που δεν λέει να παλιώσει μέσα στον χρόνο με εκείνον που ποτέ δεν ήθελε οικογένεια και παιδιά, τώρα να το σκέφτεται. Κάπου εκεί θα αρχίσουν τα προβλήματα, καθώς όταν εκείνη θα γίνει νευρική από την εγκυμοσύνη, εκείνος αντί για να την στηρίξει, θα νοικιάσει ένα άλλο σπίτι ώστε να μένει εκεί όσο εκείνη θα έχει τα νεύρα της; Γαϊδουριά ή επανάσταση στις σχέσεις; Πρακτική λύση προβλήματος ή εγωισμός; Το θέμα είναι ότι η σχέση τους θα κλονιστεί και θα ακολουθήσουν κάποια ταραγμένα χρόνια.

1be001dc-731c-48fd-a0bb-4420cd0f8c5c-620x372

Η Maïwenn με ένα δίδυμο απόλυτα ταιριαστό επί της οθόνης, στα πρόσωπα των Vincent Cassel και Emmanuelle Bercot (η οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ των Καννών και σαν σκηνοθέτης με την ταινία έναρξης La Tete Haute) ήθελε να πει μια ερωτική ιστορία με αγάπη, πόνο, ψυχοφάρμακα, χρήματα και τρέλα. Να σημειώσουμε ότι στην ταινία βλέπουμε και τον Louis Garrel, σε έναν από τους πιο αστείους ρόλους της καριέρας του. Ο Garrel βέβαια ακολουθεί τον Cassel καθώς είναι εκείνος που είτε με λεκτικά αστεία είτε με κινήσεις και την παιδική συμπεριφορά στην σχέση, θα προκαλέσει το γέλιο.

download

Μέσα σε παραπάνω από δύο ώρες που κρατάει η ταινία, είδαμε το δίδυμο να πρωταγωνιστεί σε πάμπολλες ιστορίες, με γέλια ή με κλάματα αλλά με αρκετή φλυαρία. Ο χαρακτήρας του Cassel είναι αρκετά ενδιαφέρον και έτσι θα σώσει την ταινία από το να είναι ένα γλυκανάλατο love story για τα δέκα χρόνια μιας σχέσης. Έχει μια μεγάλη επιρροή πάνω στον χαρακτήρα της Bercot που παρά τις ιδιοτροπίες του θα τον ανέχεται για πολύ καιρό ακόμα και μετά από ιδιαίτερα περίεργα περιστατικά που είναι σίγουρα αίτια χωρισμού. Ένα από τα κύρια σημεία της ταινίας είναι ότι καθ’ όλη την διάρκεια της, βλέπουμε αποσπάσματα από κάποια μεταγενέστερη εποχή που η γυναίκα του ζευγαριού είναι μόνη της σε ένα κέντρο αποκατάστασης έχοντας σπάσει το πόδι της. Αποσπάσματα που δίνουν ενδιαφέρον και προσπαθούν να κάνουν τον θεατή να μαντέψει το πότε διαδραματίζονται και γιατί είναι μόνη της η γυναίκα εκεί, που όμως τελικά αποδεικνύονται μόνο ένα κόλπο στο μοντάζ που κάνει μεν τελικά την ταινία λίγο πιο ενδιαφέρουσα, όμως δεν της προσθέτει καμία πραγματική ουσία.

Η χημεία των χαρακτήρων, οι αρκετά καλές ερμηνείες θα κάνουν το Mon Roi μία ταινία που βλέπεται εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ενώ οι περισσότεροι θα βγουν σχετικά ικανοποιημένοι από την αίθουσα. Αυτά όμως δεν είναι αρκετά να κάνουν την ταινία μια σπουδή πάνω σε μία σχέση, όπως μάλλον θα ήθελε να είναι.

Η Emmanuelle Bercot κέρδισε για την ταινία το βραβείο ερμηνείας στις Κάννες, μαζί με τις Blanchett και Mara του Carol


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές