Μήπως είσαι ο τύπος μου; / Pas son genre - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μήπως είσαι ο τύπος μου; / Pas son genre

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Στην συναισθηματική ταινία της εβδομάδας, παρακολουθούμε την ζωή του μοναχικού αλλά συνάμα επιτυχημένου καθηγητή φιλοσοφίας, Clément.

Ο συγκροτημένος Παρισιάνος πρωταγωνιστής μόλις έχει χωρίσει από την σύζυγο του και προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του.

Καθώς θα μετακομίσει στην αρκετά διαφορετική – από το Παρίσι – πόλη, Αράς, θα δει τη ζωή του να αλλάζει αρκετά. Μαζί του θα τον συνοδεύσουν και αρκετοί άνθρωποι με τους οποίους θα εργάζεται κτλ. Αλλά θα νιώθει πάντα μια αποστασιοποίηση.

Ο νέος έρωτας του Clément βρίσκεται στο πρόσωπο της αισιόδοξης κοινωνικής κομμώτριας Jennifer. Οι δυο τους αν και είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες, θα καταλήξουν μαζί. Στην Jennifer αυτή η νέα αρχή θα δώσει μια νέα πνοή στην ζωή της και μια νέα ελπίδα για το μέλλον.

2015_pas_son_genre_pic04

Η ταινία προβάλλει την «παγκόσμια σταθερά» των προβληματικών σχέσεων.

Τον Clément παρατηρούμε από την αρχή της ιστορίας μέχρι το τέλος, ότι συνδέεται με τους ανθρώπους, αλλά για κάποιο προσωπικό λόγο, τα βλέπει όλα αποστασιοποιημένα. Με έναν τρόπο που αναφέρεται στη ταινία «φιλοσοφικό», όπου διχάζει και δικαίως, την Jennifer.

Παράλληλα όμως η ταινία εστιάζεται βαθμιαία για να καταλήξει ολοκληρωτικά στο θέμα της μοναξιάς. Μια συνοικία που σφύζει από ζωή, μπορεί να φέρνει τόση μελαγχολία, καταπιεσμένα όνειρα και φιλοδοξίες, όσο κανένα επιστημονικό βιβλίο φαντασίας ή καμία τέλεια επιτυχημένη ομιλία.

Αυτό είναι και το βαθύ δραματικό πόρισμα που αφήνει η συγκεκριμένη ιστορία, με τις απαραίτητες αλλαγές της.

Σκηνοθετικά έχουν χρησιμοποιηθεί ωραία και απλά μέσα, ευρωπαϊκού στυλ θα λέγαμε, με τις στιγμές κοντινών πλάνων και του έντονου εσωτερικού χώρου (γιατί άραγε) ώστε να δηλωθούν τα ερωτήματα της ιστορίας.

Ενώ τέλος, από σεναριακής άποψης, θα δείτε μέσα από τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, τα πολλά πρόσωπα που μπορεί να συναντάμε στις ζωές μας, ή εναλλακτικά να έχουμε υπάρξει και εμείς σε μια σχέση.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές