Μικρά Βήματα (The Midwife) – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μικρά Βήματα (The Midwife)

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

O Martin Provost διαγωνίζεται στην Berlinale με δύο μεγάλα ονόματα, την Catherine Deneuve και την Catherine Frot που πρωταγωνιστούν στην καινούργια του ταινία The Midwife. Η ταινία εξερευνά την σχέση μιας εσωστρεφής μαίας, της Claire που την υποδύεται η Catherine Frot και της Béatrice της πληθωρικής ερωμένης του πατέρα της που την υποδίεται η Catherine Deneuve. Ο Provost προσπαθεί να αναδείξει πόσο ανάγκη έχουν η μία την άλλη και πως τελικά παρά τον διφορετικό τρόπο ζωής τους έρχονται κοντά. Ο τρόπος που επιλέγει να αναδείξει τις διαφορές τους είναι συχνά απλοικός και κάνεις τους χαρακτήρες να φαντάζουν καρικατούρες. Όταν οι δύο γυναίκες πάνε για φαγητό η Béatrice παραγγέλνει φιλέτο με τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα ενώ η Claire παραγγέλνει βραστά φασολάκια, θέλοντας έτσι να τονίσει ο σκηνοθέτης την αντίθετη αντίληψη τους για την ζωή. Η ταινία υιοθετεί πολλά παρόμοια σεναριακά tricks που την κάνουν φαντάζει μονοδιάστατη.

Η ιστορία ξεκινάει με την Claire να συναντάει την Béatrice που έχει να δει χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον πατέρα της. Η Béatrice είναι μια εγωκεντρική και περιπετειώδης γυναίκα που ανακαλύπτει ότι πάσχει απο καρκίνο και συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είχε πραγματικά αξία στην ζωή της παρά μόνο η σχέση της με τον πατέρα της Claire. Επιστρέφει λοιπόν στο Παρίσι για να συναντήσει την Claire με σκοπό να μάθει περισσότερα για τον πατέρα της. Η Claire της αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της αυτοκτόνησε αφού τον εγκατέλειψε η Béatrice. Η Béatrice συγκλονισμένη απο αυτά τα νέα προσπαθεί να προσεγγίσει την Claire που είναι ο μοναδικός άνθρωπος που της έχει απομείνει. Η Claire ενώ αρχικά διστάζει,αποφασίζει να της σταθεί και να την βοηθήσει με την ασθένεια τους. Οι δύο γυναίκες αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση μητέρας-κόρης και αρχίζουν να καταλαβαίνουν η μία την άλλη.

Οι ερμηνείες των δύο ηθοποιών είναι καλές αλλά αυτό απο μόνο του δεν φτάνει για να κρατήσει την ταινία. Το The Midwife γίνεται συχνά πολύ μελοδραματικό χωρίς λόγο και κουράζει τον θεατή.


Βαθμολογία Χρηστών


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Προβολές


Παίζεται σε: 0 αίθουσες
0 αίθουσες στην Αθήνα
0 αίθουσες στην Θεσσαλονίκη
0 αίθουσες στην Επαρχία


Η ταινία δεν παίζεται πλέον στις αίθουσες