Μαζί σου κι ας πεθάνω - The Little Death - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μαζί σου κι ας πεθάνω – The Little Death

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Πόσες φορές έχετε δει κωμωδία σχετική με το σεξ; Αρκετές, είναι η αλήθεια και μην το αρνηθείτε. Φαίνεται πάντως τα τελευταία χρόνια πως η Αυστραλία έχει μάθει το μάθημά της, και παράγει καταπληκτικό κινηματογράφο. Μία τέτοια περίπτωση είναι και το “The Little Death”, το οποίο από σήμερα ξεκινάει, επιτέλους και ευτυχώς, την πορεία του στις αίθουσες.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει τα εξής: Πρόκειται για μία πρωτότυπη κωμωδία σχετικά με το σεξ, τον έρωτα, τις σχέσεις και τα ταμπού. Σε μία ιστορία που εξελίσσεται με παράλληλες υποθέσεις, κοιτάμε από τις κλειδαρότρυπες μιας ήσυχης προαστιακής γειτονίας. Μία γυναίκα με επικίνδυνη φαντασία με τους ερωτικούς της συντρόφους να παλεύουν να την ικανοποιήσουν. Ένας άντρας που ξεκινάει κρυφή σχέση με την ίδια του τη γυναίκα. Ένα ζευγάρι που παλεύει για την ερωτική του ζωή και ένα σεξουαλικό πείραμα που ξεφεύγει. Μία γυναίκα που ικανοποιείται μόνο με τον πόνο του συντρόφου της. Μία υπάλληλος σε τηλεφωνικό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, για κωφάλαλους, που θα βρεθεί ανάμεσα στην πιο περίεργη κλήση που έχει λάβει ποτέ. Και ένας γείτονας που συνδέει τους πάντες.

Μπορεί να σας φαίνεται λίγο χαοτικό όλο το παραπάνω, αλλά το σενάριο του John Lawson, είναι ένα μικρό αριστούργημα.

Η κάθε ιστορία παίρνει τον χρόνο της για να εξελιχθεί, και ο θεατής βρίσκεται στην αρχικά αμήχανη θέση να παρακολουθήσει τους πάντες, αλλά μετά το θέαμα γίνεται απλά απολαυστικά αφοπλιστικό και αφοπλιστικά απολαυστικό.

Οι χαρακτήρες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, τόσο προβλέψιμοι και ίσως βαρετοί αν τους έβλεπες στο δρόμο, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες έχουν όλοι κάτι κοινό. Την προσπάθεια να απολαύσουν το αυτονόητο: το καλό σεξ. Το πως θα το πετύχουν, είναι που θα σας αφήσει ευχαριστημένους.

Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία, ήταν μακράν εκείνη με το τηλεφωνικό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Και θα πρέπει να την δείτε για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο περσινό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο, και είχε δεχτεί θετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, με τους οποίους συμφωνούμε απόλυτα.

Ουσιαστικά το “The little Death” εξερευνά το γιατί θέλουμε αυτά που θέλουμε, το πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε για να τα αποκτήσουμε, και ποιες είναι οι συνέπειες εκείνης της στιγμής σεξουαλικής έκστασης.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές