Χέρια Βρώμικα (Manos Sucias) (Νύχτες Πρεμιέρας Κριτική) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Χέρια Βρώμικα (Manos Sucias) (Νύχτες Πρεμιέρας Κριτική)

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Μια ταινία για το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών από την Κολομβία… Πρωτοποριακό; Όχι, ακριβώς… Φαίνεται όμως ότι κάθε κινηματογραφικό φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει κι από ένα  σκληρό δράμα για την φτώχεια και την εξαθλίωση στην Λατινική Αμερική και φυσικά η κοκαΐνη και τα βαποράκια, δεν λείπουν ποτέ από την εξίσωση.

Το “Χέρια Βρώμικα” αποτελεί ακριβώς αυτό το φιλμικό κλισέ. Χωρίς να πρόκειται για κακή ταινία, δυστυχώς  δεν καταφέρνει να σημαδέψει την μνήμη του θεατή. Η έλλειψη νεύρου και οι αφηγηματικές κοιλιές το κάνουν να μοιάζει με ταινία μικρού μήκους, που κάποιος φιλόδοξος παραγωγός προσπάθησε με νύχια και με δόντια να την τεντώσει στα 75 λεπτά, προκειμένου να την πλασάρει στην δημοφιλέστερη κατηγορία του μεγάλου μήκους.

Η μουντή φωτογραφία είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, τα πλάνα επιμελώς ατημέλητα, οι έθνικ μουσικές υπογραμμίζουν με στόμφο το δράμα των ηρώων, η ωμή βία είναι παρούσα, η λεπτομερής απεικόνιση της λατινοαμερικάνικης μιζέριας επίσης, παρόλα αυτά η ταινία αδυνατεί να αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον… Ίσως γιατί ο σκηνοθέτης πασχίζει πολύ να κάνει ένα αργό, σκληρό, ρεαλιστικό δράμα που θα πάρει αποθεωτικές κριτικές παρά να διηγηθεί αποτελεσματικά την ιστορία του, με γρήγορους θριλερικούς ρυθμούς, όπως θα τις άρμοζε.

Προβάλλεται πρώτη φορά σήμερα στις “Νύχτες Πρεμιέρας” στις 17:45 στο Δαναό 1 και αύριο σε επανάληψη στις 19:30 στο Δαναό 2. Ταυτόχρονα συμμετέχει και στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές