Μαμα ξανά! (Le Petit Locataire) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μαμα ξανά! (Le Petit Locataire)

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , , ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Το τεστ βγήκε θετικό! Η σαρανταεννιάχρονη Nicole είναι έγκυος. Καταστροφή ή καλά νέα? Στην οικογένεια έχουν έρθει τα πάνω κάτω καθώς οι ρόλοι ξαφνικά αλλάζουν και όλοι πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις και να προσαρμοστούν σύμφωνα με τα δεδομένα της κατάστασης.Μήπως όμως οι ρόλοι δεν ήταν εξ’αρχής και τόσο ξεκάθαροι?

Οι οικογενειακές σχέσεις είναι πολύπλοκες και ουδέποτε ιδανικές αλλά σίγουρα έχουν μπόλικο υλικό για μια ξεκαρδιστική κωμωδία!Η  Nadège Loiseau, στην πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, μας παρουσιάζει τη “μια τρελή τρελή οικογένεια” της Γαλλίας, με πρωταγωνίστρια την Karin Viard.

“Σε κάθε σπίτι ένας τρελός στο δικό μας όλοι” Θα δήλωνε η οικογένεια Payan αν ήξερε την ελληνική παροιμία.Το “μαμά ξανά” σίγουρα δεν είναι η ταινία της χρονιάς, διαθέτει όμως χαρακτηριστικά μιας καλής κωμωδίας όπως αυτοσαρκασμό και καυστικό χιούμορ.


Η πλοκή της δε δημιουργεί ιδιαίτερες προσδοκίες και ίσως αυτός ακριβώς να είναι και ο λόγος που η ταινία κατορθώνει μέσα από μια αρκετά πρωτότυπη ιστορία και κωμικοτραγικούς χαρακτήρες να σατιρίσει καταστάσεις που λίγο πολύ όλοι έχουμε βιώσει.Μια μάνα που όλα τρέχει να τα προλάβει,καυγάδες ανάμεσα στα αδέρφια,παλιμπαιδισμοί.

Με πρωτότυπο σενάριο και ξεκαρδιστικές ερμηνείες  το “μαμά ξανά” είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ.  Σίγουρα είναι  μια ευρηματική κωμωδία και ευχάριστη ταινία για να δει κανείς, αλλά όχι κάτι περισσότερο.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές