Maleficent - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Maleficent

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Από ότι φαίνεται η Disney, έχει βαλθεί να φέρει τα πάνω κάτω. Και πως θα το καταφέρει αυτό; Εύκολα. Παίρνει όλες τις κλασσικές τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, και τις ωριμάζει, τις διαφοροποιεί και μας φέρνει άλλες εκδοχές. Εξίσου καλές, αλλά τελείως άλλες. Και εξηγούμεθα.

Η Maleficent, είναι μία νεαρή όμορφη γυναίκα, ή μάλλον για να είμαστε πιο σαφής, νεράιδα, η οποία ζει και μεγαλώνει στο ειδυλλιακό βασίλειο του δάσους, Μουρ. Σε αντίθεση με το αντίπαλο βασίλειο των ανθρώπων, στο Μουρ δεν υπάρχει διακυβέρνηση, γιατί τα πάντα και οι πάντες ζουν σε αρμονία. Μέχρι τη στιγμή που το βασίλειο των ανθρώπων επιδιώκει να κατακτήσει το Μουρ. Η Maleficent, χρησιμοποιεί τις μαγικές τις ικανότητες για να προστατέψει το βασίλειό της, αλλά γίνεται δέκτης της απόλυτης προδοσίας. Της προδοσίας της πραγματικής αγάπης, και μετατρέπεται σε ψυχρή και άκαρδη. Δεσμευμένη από αισθήματα εκδίκησης, γνωρίζει και καταριέται την κόρη του διαδόχου του βασιλιά, Aurora, σε αιώνιο ύπνο, κατάρα που μόνο ένα φιλί πραγματικής αγάπης μπορεί να λύσει. Τα πράγματα όμως αλλάζουν, όταν η Maleficent αντιλαμβάνεται ότι η Aurora ίσως να κρατάει το κλειδί για την αρμονία των βασιλείων, αλλά και της ευτυχίας της ίδιας.

Δεν σας ακούγεται πολύ διαφορετικό από το αναμενόμενο; Καλά σας κάνει, γιατί απλά είναι. Πετυχαίνει όμως τον σκοπό του; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Robert Stromberg. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει. Έχει ήδη μεγάλη θητεία στην κατηγορία των οπτικών εφέ σε κάποιες από τις πιο διαδεδομένες ταινίες των τελευταίων ετών, όπως “Η Ζωή του Πι”, “Αγώνες Πείνας”, “Το Νησί των Καταραμένων”, “2012”, και πάρα πολλές ακόμα, έχοντας κερδίσει 2 Όσκαρ Καλλιτεχνικής διεύθυνσης για τα “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”, του Tim Burton, και “Avatar”, του James Cameron. Εδώ φαίνεται πως κατέχει την σκηνοθετική διαδικασία. Σφιχτοδεμένο, χωρίς χάσματα, με αριστοτεχνικό ρυθμό, καταπληκτική φωτογραφία, και για τα οπτικά εφέ είναι ακριβώς αυτό που περιμένουμε.

Το σενάριο είναι βασισμένο στην ιστορία “La Belle au bois dormant, και την διασκευή κρατούν οι Linda Woolverton, σεναριογράφος του “Βασιλιά των Λιονταριών”, και Charles Perrault, σεναριογράφου της πρωτότυπης “Ωραίας Κοιμωμένης”. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να σας πείσω. Δεν θα εκπλαγείτε από σεναριακές ανατροπές, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Στα των ηθοποιών τώρα. Η Angelina Jolie, επιστρέφει 4 χρόνια μετά τον άκρως απογοητευτικό “Τουρίστα”, και την συγκεκριμένη ερμηνεία θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε comeback. Πάντα είναι μετρημένη και αξιόλογη. Εδώ έχει χιούμορ, ύφος και κύρος, και κάνει μία αξιοπρεπέστατη ερμηνεία. Είναι η πρώτη φορά που την είδαμε σε κάτι τέτοιο και κατάφερε να το περάσει, ειδικά στις εναλλαγές του χαρακτήρα της Maleficent.

Η Elle Fanning, στον ρόλο της Aurora, μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ως κακή επιλογή, αν και αυτοί θα είναι λίγοι. Παίζει φυσικά, όσο της δίνεται η ευκαιρία. Δυστυχώς ο ρόλος της Aurora περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η ταινία βασίζεται στη Jolie. Αλλά σαν αντίθετες, λειτουργούν εξαιρετικά.

Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλή. Μειονεκτήματα για την χαρακτηρίσουν χάσιμο χρόνου, δεν υπάρχουν. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε πολλά πολλά περισσότερα. Όχι ότι μας τα έταξε κανένας. Η διαφοροποίηση από τον κλασσικό χαρακτήρα της Maleficent, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αν και πιστεύω πως μία Live action ταινία, διασκευή της πρώτης ταινίας κινουμένων σχεδίων, με αυτό το cast, θα ήταν ίσως καλύτερη. Σε καμία περίπτωση δεν θα απογοητευτείτε. Αλλά δεν θα είναι και η καλύτερη ταινία που θα δείτε, ή έχετε δει, μέσα στη σεζόν.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές