Loving πρώτο trailer - Ο Jeff Nichols στοχεύει αγάπη, ρατσισμό και... Oscars - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Loving πρώτο trailer – Ο Jeff Nichols στοχεύει αγάπη, ρατσισμό και… Oscars

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , , ,

Γράφει:

O Richard (Joel Edgerton) και η Mildred (Ruth Negga) Loving είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι στα τέλη της δεκαετίας του 50 στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Virginia. Στην πολιτεία τους ο γάμος μεταξύ ατόμων διαφορετικού χρώματος, απαγορεύεται με νόμο. Ο συγκεκριμένος νόμος δεν ισχύει στην Washington και έτσι το ζευγάρι θα μεταβεί στην πρωτεύουσα για να παντρευτεί. Τα νέα θα γίνουν γνωστά στην αστυνομία που θα τους συλλάβει και μια μεγάλη περιπέτεια θα αρχίσει για ένα από τα πιο γνωστά ζευγάρια της ιστορίας της Αμερικής, με τους Loving να διεκδικούν σε δίκες το δικαίωμά τους στην αγάπη, και των παιδιών τους στο να θεωρούνται φυσιολογικά.

872

Ο Jeff Nichols, λίγους μόνο μήνες μετά το Midnight Special, επανέρχεται και μετά το Φεστιβάλ του Βερολίνου, συμμετέχει και στο διαγωνιστικό των Καννών μέσα στον ίδιο χρόνο, κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Αυτή τη φορά ο Nichols έχει αφήσει την επιστημονική φαντασία και πιάνεται με μια πραγματική ιστορία, για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε. Πιο γνωστά στο ευρύ  – κυρίως Αμερικάνικο – είναι η ιστορία της δικαστικής διαμάχης του ζευγαριού με την πολιτεία της Virginia που τους είχε καταδικάσει σε 25 χρόνια εξορίας από την πολιτεία, μια διαμάχη που έφτασε μέχρι το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ, σε μία από τις πιο πολύκροτερες υποθέσεις. Ο Nichols μελέτησε την ιστορία, την λάτρεψε, συνάντησε το ένα εναπομείναν παιδί της οικογένειας και μαζί με κάποια στοιχεία μυθοπλασίας, αποφάσισε να πει την ιστορία των Loving στις δεκαετίες του 50 και 60.

Όπως ο ίδιος είπε, δεν ήθελε να κάνει μία ταινία δικαστική, ο στόχος ήταν μία ταινία αγάπης. Και το αποτέλεσμα είναι όντως μια ιστορία αγάπης, όχι όμως από τις καλύτερες τέτοιες που έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη. Η σχέση των δύο πρωταγωνιστών μας παρουσιάζεται από το σημείο που αποφασίζουν να παντρευτούν, χωρίς να μας παρουσιάζεται ας πούμε το πως γνωρίστηκαν ή έφτασαν μέχρι εκεί, καθώς και το αν είχαν προβλήματα με τον νόμο της Virginia και πριν από τον γάμο τους. Επίσης οι οικογένειες των δύο πρωταγωνιστών, αν και είναι παρούσες στην ταινία, παίρνουν μόνο μερικές ατάκες, και ούτε η γνώμη τους για τον γάμο αναπτύσσεται, με τον σκηνοθέτη να φαίνεται να αδιαφορεί και για τα παιδιά του ζευγαριού και γενικότερα για οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον δικαστικό αγώνα της οικογένειας.

4200 (1)

Έτσι ο Nichols έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να ακολουθήσει ένα πραγματικό love story έχοντας όμως λίγες πληροφορίες γι’αυτό αναγκαζόμενος να συνδέσει τα στοιχεία του παζλ με βάση τα λιγοστά δεδομένα που είχε, φοβούμενος ότι οτιδήποτε εκτός της πραγματικής ιστορίας θα την αλλοίωνε, χάνοντας όμως λίγο από την μαγεία του έρωτα. Παρόλα αυτά όμως το Loving καταφέρνει να διηγηθεί πετυχημένα την ιστορία, χωρίς ανακρίβειες και με ανθρώπινο και όχι Hollywoodιανό τρόπο, χωρίς δηλαδή αχρείαστους εντυπωσιασμούς και περιττά στοιχεία σε σχέση με το νομικό της υπόθεσης. Θα μπορούσε βέβαια να εμβαθύνει στην σχέση του ζεύγους Loving ακόμα περισσότερο, κάτι που είναι ίσως και η μεγαλύτερη αδυναμία του φιλμ.

Στις ερμηνείες, βλέπουμε μια πραγματικά εντυπωσιακή ερμηνεία από την Ruth Negga, που βάζει μια καλή υποψηφιότητα για να είναι στα επόμενα Oscar, ενώ και ο Joel Edgerton είναι αρκετά καλός, ειδικά στο δεύτερο μέρος της ταινίας όπου το απαιτεί περισσότερο ο ρόλος του. Τελικά χωρίς να είναι κάτι το εντυπωσιακό, η ταινία καταφέρνει να είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία για την αγάπη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές