Το κόλπο της ζωής μας (Love Punch) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το κόλπο της ζωής μας (Love Punch)

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

O Richard και η Kate μπορεί να έχουν χωρίσει αλλά διατηρούν φιλικές μεταξύ τους σχέσεις. Ο Richard βρίσκεται λίγο πριν την συνταξιοδότηση, και μαθαίνει ότι όλοι του η λογαριασμοί είναι παγωμένοι και η εταιρεία του βρίσκεται υπό παρακολούθηση, καθώς ο συνεργάτης του υπεξαίρεσε τα χρήματα της εταιρείας, και πήγε στη Γαλλική Ριβιέρα για να παντρευτεί μία κατά πολύ νεότερή του. Ο Richard αποφασίζει να τον κηνυγήσει, και μαζί του πάει και η Kate. Όταν τον συναντούν μαθαίνουν ότι δεν του καίγεται καρφί, και αποφασίζουν να κερδίσουν τα χρήματα αλλιώς. Κλέβοντας ένα πανάκριβο και σπάνιο διαμάντι το οποίο προορίζεται για την μέλλουσα γυναίκα του.   

Αυτή είναι η υπόθεση του ατυχώς τιτλοφορούμενου “Love Punch”, το οποίο από σήμερα φιγουράρει στις αίθουσες.

Τι είδαμε όμως; Θετικά και αρνητικά σίγουρα.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκει στον Joel Hopkins, και αυτή είναι η μόλις τρίτη ταινία του. Σκηνοθετικά δεν έχει προβλήματα. Ο ρυθμός της είναι πολύ καλός. Είναι μία πολύ ευχάριστη οπτικά εμπειρία, με πολύ χρώμα και φως που δεν συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Σεναριακά τώρα, είναι που εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα. Μην περιμένετε πρωτοτυπίες, δεν θα της έχετε. Πρόκειται για μία κάτι από κωμωδία, κάτι από περιπέτεια, κάτι από ρομαντική κομεντί, χωρίς σαφή στόχο σε ποιο από αυτά θέλει να καταλήξει, και τελικά δεν καταλήγει σε κανένα. Τεχνικά δεν έχει προβλήματα, με μεγαλύτερο ατού την φωτογραφία.

Στο πρωταγωνιστικό δίδυμο, συναντάμε δύο από τους αγαπημένους μου. Pierce Brosnan και Emma Thompson. Η χημεία τους είναι ξεκάθαρη από την πρώτη κιόλας σκηνή που συναντιούνται σε ένα μπαρ. Καταλαβαίνεις σχεδόν αμέσως την σχέση τους, καθώς και το ότι υποκριτικά η ταινία δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από αυτή την βάση. Και οι δύο φαίνεται ότι δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα για να μπουν στους ρόλους, καθώς οι χαρακτήρες τους δεν έχουν το βάθος που θα ήθελες. Παρ’ όλα αυτά, για κάποιον λόγο, (ο οποίος μάλλον είναι η σκηνοθετική και σεναριακή προσέγγιση) οι χαρακτήρες δεν θα σου μείνουν.

Μαζί τους είναι οι Celia Imrie και Timothy Spall, σαν τους φίλους και πρώην γείτονες του ζευγαριού, οι οποίοι πέφτουν στο κλισέ του “γειτονικού ζευγαριού”, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται. Αξιοπρεπέστατοι βέβαια και οι δύο.

Σε γενικές γραμμές, ήταν ευχάριστη, βλέπεται εύκολα, έχει αρκετά σκηνικά που θα σε κάνουν να γελάσεις, αλλά δεν θα είσαι και στην “άκρη του καθίσματος”, για να δεις τι θα γίνει. Αυτό το ξέρεις από την αρχή.

Ενδείκνυται για ένα χαλαρό απόγευμα πάντως. Και μην ξεχνάτε. Παίζει Emma Thompson. Αυτό μπορεί και να σας αρκεί.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές