Έγκλημα στην Αμμοθύελλα (Los que Αman Οdian) - Κριτική ταινίας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έγκλημα στην Αμμοθύελλα

(Los que Αman Οdian)


Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 101
Χώρα: Αργεντινή
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,
Πρεμιέρα: 09-08-2018

Γράφει:
Βαθμολογία Cinefreaks:

Βρισκόμαστε στην Αργεντινή της δεκαετίας του ’40. Ο Enrique είναι ένας γιατρός, εργένης, που αποφασίζει ότι πρέπει να ξεκουραστεί και να πάρει αποστάσεις από την σχέση που τον στιγμάτισε, καθώς η 20χρονη Mary, κατάφερε να τον βγάλει από τα νερά του, αλλά και να τον παρατήσει όταν έχασε τον ενδιαφέρον της. Το ξενοδοχείο της ξαδέρφης του σε μία απομακρυσμένη παραλία φαίνεται η ιδανική επιλογή.

Εκεί όμως βρίσκεται και η Mary με την αδερφή της και τον αρραβωνιαστικό της. Και έτσι η ησυχία του Enrique πάει περίπατο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από μία αμμοθύελλα, ένας από τους ενοίκους θα βρεθεί νεκρός. Και όλοι είναι ύποπτοι…

Βασισμένη στην νουβέλα «Όποιος αγαπάει, μισεί», που αποτέλεσε τεράστια επιτυχία στην Αργεντινή, το «Έγκλημα στην Αμμοθύελλα» είναι ένα θρίλερ μυστηρίου που ξεκάθαρα πατάει στα χνάρια της Άγκαθα Κρίστι, τιμά την παράδοσή της και επιθυμεί να αποτελέσει έναν φόρο τιμής στο στυλ της, πάσχει όμως σε επίπεδο ευρηματικότητας και αποτυγχάνει να είναι τελικά περήφανος απόγονος της εν λόγω παράδοσης: περισσότερο για κακέκτυπος της μοιάζει για να λέμε την αλήθεια..

Μια τυπική whodunit υπόθεση πολλές φορές είναι το αναγκαίο αλλά όχι το (από μόνο του) ικανό στοιχείο για να πετύχει η συνταγή που φιλοδοξεί να φέρει εις πέρας αυτή η ταινία. Χρειάζεται καταρχάς, μία μαεστρική δόμηση χαρακτήρων, που θα τους κάνει να έχουν κίνητρα και βαρύτητα και κατά δεύτερον, μια ατμόσφαιρα που να «αγκαλιάζει», να ενισχύει και (γιατί όχι;) να αναβαθμίζει το κεντρικό διακύβευμα της υπόθεσης. Και το «Έγκλημα στην Αμμοθύελλα» φαίνεται να τα αγνοεί όλα αυτά.

Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ αδύναμη και σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη ταινία, που θα μπορούσε να είχε «σωθεί» μόνο από ένα έξυπνο φινάλε ως λύση του μυστηρίου. Ούτε εκεί όμως τα καταφέρνει το «Έγκλημα στην Αμμοθύελλα» που μας προσφέρει ένα τραγελαφικό και αδούλευτο τέλος που σε κάνει να απορείς με ποια λογική επιλέχθηκε για τέλος. Από τις ταινίες που τις ξεχνάς βγαίνοντας από την αίθουσα…


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές