Life - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Life

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Μήπως είμαστε καλύτερα μόνοι μας; Μήπως η επαφή μας με εξωγήινη ζωή θα καταλήξει σ΄ αυτό που έπαθαν οι ιθαγενείς της Αμερικής όταν συνάντησαν το πλήρωμα του Κολόμβου; Μέχρι που μπορεί να φτάσει μια εξωγήινη μορφή ζωής για να επιβιώσει;

To Life δίνει τις απαντήσεις μέσα από την κλειστοφοβική και άκρως ρεαλιστική περιπέτεια που διαδραματίζεται σε έναν διεθνή διαστημικό σταθμό επανδρωμένο με τους φωτογενείς και ταλαντούχους Jake Gyllenhaal (Southpaw, Nightcrawler), Ryan Reynolds (Deadpool), Rebecca Ferguson (The Girl on the Train), Hiroyuki Sanada (The Wolverine), Ariyon Bakare (The Dark Knight) και Olga Dihovichnaya (Twilight Portrait), όπου μια εξαμελής ομάδα του διεθνή διαστημικού σταθμού ISS έχει ως αποστολή να ανακαλύψει σημάδια ζωής στον πλανήτη Άρη. Είναι όλοι ενθουσιασμένοι, αφού η αποστολή τους έχει στεφθεί με επιτυχία. Ο ενθουσιασμός αρχίζει να φθίνει, όταν διαπιστώνουν ότι το νέο είδος ζωής που ανακάλυψαν όχι μόνο αναπτύσσεται ταχύτατα, αλλά υπήρξε η αιτία αφανισμού κάθε ζωντανού οργανισμού στον πλανήτη του. Τώρα, απειλεί τα μέλη του πληρώματος που πρέπει να φροντίσουν να μην το μεταφέρουν μαζί τους πίσω στη Γη, αφού κάτι τέτοιο θα είχε ολέθριες επιπτώσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.

To 1971 o David Bowie αναρωτιόταν κάπου μέσα στα αυλάκια του Hunky Dory αν υπήρχε ζωή στον Άρη. Πάνε 46 χρόνια από τότε, ο Bowie δυστυχώς πέθανε πέρισυ και δεν πρόλαβε να δει τη συγκεκριμένη ταινία για να κάνει κάποιο καυστικό σχόλιο που να συνδέει το τραγούδι του με την εν λόγω ταινία. Και το λέω αυτό διότι αν ισχύουν τα όσα βλέπουμε επί της οθόνης, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα τις όποιες ονειρώξεις μας θέλουν κατοίκους του πλανήτη στο μακρινό μέλλον.

Εμπνεόμενος σαφέστατα από το όραμα του Ridley Scott όπως αυτό αποτυπώθηκε στο Alien, ο Daniel Espinosa έπειτα από το κάκιστο Child 44 επανέρχεται ατενίζοντας τη σκοτεινή πλευρά του διαστήματος, εκεί όπου όντως κανείς δεν μπορεί να ακούσει τα ουρλιαχτά σου. Τι κάνει λοιπόν; Με ένα ταλαντούχο καστ στο πηδάλιο της ταινίας και με μεράκι στο χτίσιμο της έντασης, δημιουργεί ένα άρτιο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, το οποίο δεν πρωτοτυπεί, αλλά εκτελεί το χρέος του απέναντι στο κοινό του. Ποιό είναι αυτό το χρέος; Η αγωνία. Μια αγωνία η οποία προέρχεται μεν από ήδη υπάρχουσες ταινίες, αλλά εδώ δένεται με τρόπο αρμοστό στην περίσταση.

Βέβαια, εκτός από τις υπέροχες ερμηνείες και την ευφάνταστη σκηνοθεσία, υπάρχει και ένα πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται στο σενάριο. Όταν αποπειράται να χτίσει χαρακτήρες αποτυγχάνει παταγωδώς, ενώ οι συγκινητικές ατάκες πέφτουν στο κενό. Όσο για την πρωτοτυπία, όσο και να ακούγεται κλισέ, υπάρχει κάποια προβλεψιμότητα η οποία το εμποδίζει από το να γίνει ένα πραγματικά απαραίτητο φιλμ για τους φανς του είδους.

Προς το παρόν, παραμένει μια ευχάριστη πρόταση για τους λάτρεις και μη του συγκεκριμένου ιδιώματος, αλλά είπαμε, δεν φέρει την πρωτοτυπία σε κανένα επίπεδο. Ακολουθώντας πατροπαράδοτες συνταγές, όμως, καταφέρνει να χορτάσει εκείνους που θα το προτιμήσουν έναντι κάποιας άλλης από τις υπόλοιπες ταινίες της εβδομάδας. Διασκεδαστικότατο.

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές