Les Combattants / Έρωτας Με Την Πρώτη Μπουνιά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Les Combattants / Έρωτας Με Την Πρώτη Μπουνιά

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: ,

Γράφει:

Αφού ξεχώρισε και βραβεύτηκε, ανάμεσα σε ταινίες όπως το “Girlhood” και το “Whiplash” στο περυσινό δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών στις Κάννες, η ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Thomas Cailley, ένα χρόνο μετά βρήκε διανομή και στην χώρα μας.

Στο φιλμ ξεδιπλώνεται η ιστορία του Arnauld, ενός νεαρού Γάλλου, που το πρώτο καλοκαίρι μετά το θάνατο του πατέρα του, θα συναντήσει την Madeleine, ένα δυναμικό και σκληροτράχηλο κορίτσι, που προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας  παγκόσμιας καταστροφής. Γοητευμένος από την αντισυμβατική φύση της ο Arnauld, θα την ακολουθήσει σε ένα πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης, όπου η σχέση τους θα δοκιμαστεί, μέχρι να εκδηλωθεί ο μεταξύ τους, υποβόσκων ερωτισμός.

a-kuzdok-les-combattants

Χωρίς να ξεφεύγει ποτέ από το ύφος μιας ανάλαφρη ερωτικής κομεντί, η ταινία του Cailley κατορθώνει να είναι άκρως ιδιαίτερη, κυρίως χάρη στην συστηματική αποφυγή των στερεοτύπων και ειδικότερα λόγω της πρωταγωνίστριας του, που δεν μοιάζει με καμία από τις ηρωίδες ανάλογων ταινιών. Προς τιμήν του ο Cailley δεν την βάζει στην διαδικασία να μεταμορφωθεί, και επιτρέπει στον συμπρωταγωνιστή της να την ερωτευτεί, ακριβώς γι’αυτό που είναι, δηλαδή ένα σκληραγωγημένο, αγέλαστο αγοροκόριτσο που αντί για smoothies, καταπίνει σαρδέλες λιωμένες στο μπλέντερ.

Η τρυφερή σκηνοθετική προσέγγιση αφήνει το παράξενο αυτό love story να αναπνεύσει και να παραδώσει σαν απόσταγμα μερικές πανέμορφες λυρικές στιγμές που πλημμυρίζουν από ερωτική ένταση, ακόμα κι αν φαινομενικά δεν συμβαίνει τίποτα επί της οθόνης.

Η επιμονή του δημιουργού, βέβαια ,να μην ακολουθεί καμία δοκιμασμένη σεναριακή φόρμουλα, μερικές φορές γυρίζει μπούμερανγκ, αφού χωρίς εμφανείς συγκρούσεις η πλοκή μοιάζει να περιφέρεται ανερμάτιστη προς ένα αργό, αλλά κακά τα ψέματα προδιαγεγραμμένο, happy end.

Τουλάχιστον οι δυο πρωταγωνιστές, κάνουν αυτή την χαλαρή διαδρομή, συναρπαστική. Η Adele Haine στον ιδιόμορφο ρόλο της κατορθώνει να είναι απόλυτα ερωτεύσιμη, χωρίς να υιοθετεί κανένα από τα κλασσικά θηλυκά τερτίπια γοητείας, ενώ ο Kevin Azais υπηρετεί άψογα το αρχέτυπο του ερωτευμένου αγοριού, πλάθοντας  έναν από τους πιο αξιαγάπητους ερωτοχτυπημένους χαρακτήρες, που έχουμε συναντήσει στο γαλλικό σινεμά.

Το φινάλε αν και δεν διαθέτει κάποια σημαντική ανατροπή, θα συγκινήσει και θα αφήσει χαμογελαστούς και τους λιγότερο ρομαντικούς από σας, αφού παραμένει γνήσια αισιόδοξο χωρίς να μοιάζει βεβιασμένο.

26279_43_Les-Combattants_1_c_BACFilms


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές