Αμερικάνικο Όνειρο (Lemonade) - Το αμερικανικό όνειρο σε κρίση - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αμερικάνικο Όνειρο

(Lemonade)


Είδος:

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 88
Χώρα: Γερμανία, Καναδάς, Ρουμανία, Σουηδία
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,
Πρεμιέρα: 03-10-2019

Γράφει:

Η Μάρα, μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία, εργάζεται στις ΗΠΑ σαν αποκλειστική νοσοκόμα με προσωρινή βίζα. Θέλοντας να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιo της, παντρεύεται τον ασθενή της, Ντάνιελ, λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της. Οι διαδικασίες για την απόκτηση της πράσινης κάρτας ξεκινούν δίνοντας συνεντεύξεις στον αρμόδιο υπάλληλο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, τον Mότζι. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται και προκύπτουν συνεχώς εμπόδια…

Η σκηνοθέτιδα καταπιάνεται με τα επίκαιρα ζητήματα της μετανάστευσης στις ΗΠΑ και τη σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και πώς τα δύο τελευταία συνδέονται μέσα από τους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ioana Uricaru σε ταινία μεγάλου μήκους, την παραγωγή του οποίου υπογράφει ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, Cristian Mungiu. Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Στη συνέχεια, προβλήθηκε σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως το Φεστιβάλ Τραϊμπέκα της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Ως νέα φωνή του Ρουμανικού κινηματογράφου, η Ioana Uricaru στρέφει την προσοχή της σε περιθωριακούς χαρακτήρες που βρίσκονται σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.H πρωταγωνίστρια, Μάρα, καταφθάνοντας στην Αμερική δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στην κοινωνία, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τη ξενοφοβία και το ρατσισμό ενός καλά εδραιωμένου γραφειοκρατικού συστήματος.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές