Ο Μάγος του Οζ: Η επιστροφή της Ντόροθι (Legends of Oz: Dorothy's Return) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Μάγος του Οζ: Η επιστροφή της Ντόροθι (Legends of Oz: Dorothy’s Return)

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: ,
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Η Ντόροθι ξυπνάει στην πόλη της στο Κάνσας, ακριβώς μετά από έναν τυφώνα. Η χώρα όμως του Oz την χρειάζεται ακόμα μία φορά, και έτσι η ίδια καλείται να ενώσει και πάλι τις δυνάμεις της με τους Σκιάχτο, Λιοντάρι, Τενεκεδένιο Άνθρωπο και την Gilda. Όλοι μαζί εναντιώνονται στον νέο κακό της χώρας, τον Jester. Νέοι χαρακτήρες, νέοι σύμμαχοι και νέες δυσκολίες, εμφανίζονται και η προσπάθεια να σωθεί η Emerald City ξεκινά. 

Αυτή είναι η υπόθεση του νέου Μάγου το Οζ, που από σήμερα μπορούμε να δούμε στις αίθουσες.

Ήταν όμως τόσο μαγικός ο μάγος;

Στην σκηνοθεσία συναντάμε τους Will Finn (Ο δρόμος για το Ελ Ντοράντο) και τον Dan St. Pierre, και με τους δύο να έχουν διατελέσει στο καλλιτεχνικό τμήμα της Disney. Η βασική τους ιδέα εδώ ήταν να τιμήσουν την ιστορία και το πρωτεύον υλικό. Η ταινία διακατέχεται από μία νοσταλγία γενικά. Αλλά σε γενικές γραμμές σκηνοθετικά, δεν εκπλήσσει, ούτε εντυπωσιάζει. Πέφτει στη γενικότητα και στα στερεότυπα. Αλλά δεν ζητάγαμε και πολλά, εδώ που τα λέμε.

Το voice acting ήταν αρκετά καλό,  με τους Lea Michel, Kelsey Grammer, Dan Aykroyd και James Belushi στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Και πάλι δεν εντυπωσιαστήκαμε. Αλλά σε γενικές γραμμές κανένα παράπονο.

Συνοπτικά, η ταινία δεν μπόρεσε να “περάσει”. Οι χαρακτήρες αντιμετωπίστηκαν επιφανειακά, και κυρίως η Ντόροθι, η οποία φάνηκε όσο μονοδιάστατη δεν έπρεπε. Τεχνικά τώρα, το animation ήταν κακό. Η όλη αισθητική ήταν σαν η ταινία να έχει γίνει κατευθείαν για να βγει σε DVD.

Οπότε αν θέλετε να δείτε animation αυτή την εβδομάδα, θα σας στεναχωρήσω.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές