Le Week-End - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Le Week-End

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αποπειράται να ανανεώσει τη σχέση του επιστρέφοντας στο Παρίσι.

Ο Νικ και η Μεγκ, αποφασίζουν να γιορτάσουν την 30η επέτειο του γάμου τους με ένα σαββατοκύριακο στην πόλη του φωτός, όπου είχαν περάσει το μήνα του μέλιτος όντας νέοι και ερωτευμένοι. Ο καιρός, οι υποχρεώσεις του έγγαμου βίου, τα επαγγελματικά προβλήματα, οδήγησαν σταδιακά το ζεύγος στην εύλογη αποξένωση, και τώρα που έμειναν μόνοι τους, χωρίς παιδιά, συνειδητοποίησαν πως η μεταξύ τους επικοινωνία έχει χαθεί. Εκείνος παραμένει γατζωμένος πάνω της φοβούμενος τη μοναξιά, εκείνη αναζητά διάφορους τρόπους να ξανανιώσει, έχοντας χάσει το ενδιαφέρον της για οποιαδήποτε συζυγική επαφή.

Σταδιακά ξεθάβονται οι απογοητεύσεις του παρελθόντος, που κανείς τους δεν κατάφερε να ξεπεράσει, ωσότου ο Νικ συναντά τον Μόργκαν,  παλιό φίλο και συμφοιτητή του, που τους καλεί σε δείπνο. Βιώνοντας συνεχείς επιτυχίες, ο Μόργκαν εξομολογείται την επιρροή που άσκησε τελικά ο Νικ στη ζωή και στη σταδιοδρομία του, και τότε είναι που η προοπτική ενός τρίτου θα βοηθήσει το ζευγάρι να αναθεωρήσει την αντιμετώπιση της σχέσης του.

leweekend1

Με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και την γενική αντίληψη πως το Παρίσι τα γιατρεύει όλα, παρακολουθούμε μια άχαρη προσέγγιση της επανασύνδεσης δυο πρώην ερωτευμένων ανθρώπων που προσπαθούν να μας πείσουν, μάταια όμως, πως πέρα από την πολύχρονη κοινή πορεία τούς ενώνουν κι άλλα πράγματα. Αγάπη και σιγουριά, δέσμευση και συνήθεια του κράτησαν μαζί μια τριακονταετία, δεν αρκούν όμως απο εδώ και πέρα, καθώς η συζυγική ζωή φαντάζει πια στην υπερβολικά απλησίαστη σε κάθε εκδήλωση τρυφερότητας και απίστευτα αφελή Μεγκ, ανυπόφορη. Απ΄ότι φαίνεται όμως ο ένας δεν μπορεί χωρίς τον άλλο.

Μόνο που η ταινία λειτουργεί με εντυπώσεις. Αφελείς κινήσεις από μέρους των χαρακτήρων προσπαθούν να κρατήσουν ένα κάποιο ενδιαφέρον, και ίσως να τα κατάφερναν εάν κατέληγαν κάπου. Τα κινηματογραφικά λεπτά όμως γεμίζονται με άσκοπες σκηνές, δείχνοντας μόνο πως η Μεγκ βαριέται και ο Νικ τρέχει από πίσω της, χωρίς να χάσει ευκαιρία να δηλωσει την μοναδικότητα του έρωτά του που δεν έχει σβήσει ακόμα προς το πρόσωπο της γυναίκας του και μόνο, η οποία μοιάζει να μην μπορεί να συνυπάρξει ούτε με τον εαυτό της. Η δημόσια εξομολόγηση της πραγματικής τους κατάστασης, αποτελεί για κάποιο λόγο την ύστατη προσπάθεια ξανακοιταχτούν με ειλικρίνεια, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει συνοχή στην εξέλιξη, δεν υπάρχει κορύφωση, δεν υπάρχει παρά ένα αμφιλεγόμενο φινάλε και η σιγουριά πως αυτό το ταξίδι τους κόστισε πολύ περισσότερο απ’ότι υπολόγισαν.

Στους πρώτους ρόλους βλέπουμε τους καθόλου συμπαθείς και ούτε στο ελάχιστο γοητευτικούς Jim Broadbent και Lindsay Duncan. Για καλή μας τύχη όμως, στο καστ έχει επιλεχθεί ο Jeff Goldblum ο οποίος αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως μπορεί να χειριστεί οποιαδήποτε ανόητη ατάκα με αξιοσημείωτη τέχνη. Σε γενικές γραμμές βέβαια, το week-end στο Παρίσι δε σώζεται με τίποτα, λόγω κακού χειρισμού απο τον γωστό για το Notting Hill σκηνοθέτη Roger Michell, παραμένοντας στο τέλος της λίστας των επιλογών μας.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές