Last Love - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Last Love

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Ο ηλικιωμένος κος Morgan χάνει τη γυναίκα του και  νιώθει ανήμπορος να προσαρμόσει την καθημερινότητά του στη νέα μοναχική πραγματικότητα. Η γνωριμία του όμως με τη νεαρή Pauline θα τον κάνει να αναθεωρήσει την οπτική του για τη ζωή και τη σχέση του με τα παιδιά του.

Έχοντας ζήσει όλη του τη ζωή με τη γυναίκα του Joan στο πλευρό του, ο Matthew ψάχνει  να βρει ένα κίνητρο να συνεχίσει σε έναν κόσμο που τώρα τον αντιμετωπίζει μόνος. Το τεράστιο κενό που η απώλεια της συζύγου του δημιούργησε δεν μπορεί να καλυφθεί, κι εκείνος προσπαθεί να γεμίσει τον χρόνο της αναμονής του. Μόνιμος κάτοικος Παρισιού, πάντα ξένος σε μια πόλη της οποίας τη γλώσσα δεν έμαθε ποτέ, έχει αποξενωθεί από τα παιδιά του, που μένουν στην Αμερική, και θεωρώντας δεδομένη την ανικανότητά του ως πατέρα έχει αφήσει τη σχέση τους στη μοίρα της.

Μετά την τυχαία συνάντησή του με την καλοσυνάτη Γαλλίδα  Pauline και την ευχάριστη παρέα της, ο πρώην καθηγητής φιλοσοφίας Matthew αποκτά πάλι κάποιο ενδιαφέρον για να ξεφύγει από το συνεχές πένθος. Βλέπει στο πρόσωπό της μια φίλη, μια κόρη κι όλα αυτά μοιάζουν τόσο οικεία, που του θυμίζουν τη γυναίκα του. Η νεαρή με τη σειρά της  δείχνει μεγάλη συμπάθεια προς τον κο Morgan και τους παλιομοδίτικους τρόπους του και αρχίζει να δένεται συναισθηματικά με εκείνον που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει την πατρική φιγούρα που ελλείπει από τη ζωή της.

mr_morgans_last_love_h_2013

Όταν όμως τα παιδιά του, ο Miles και η Karen, επισκέπτονται το Παρίσι και τον πατέρα τους, θα αντιμετωπίσουν με μεγάλη καχυποψία την Pauline, η οποία θα καταλήξει να μπει ανάμεσα σε πατέρα και γιο.

Δύο πολύ συμπαθείς πρωταγωνιστές,  ο Michael Caine και η Clémence Poésy,  αποδίδουν πολύ συγκρατημένα την εξέλιξη αυτής της περίεργης φιλίας και ευτυχώς αποφεύγουν τους μελοδραματισμούς. Η απόλυτα γραμμική σεναριακή δομή και η μονότονη εξέλιξη της υπόθεσης δεν τους βοηθά και ιδιαίτερα να σώσουν ούτε κάποιες αψυχολόγητες αντιδράσεις  ούτε την αστεία υποκριτική παρουσία του άλλοτε (Angels in America) πολύ ενδιαφέροντος  Justin Kirk.

Ένα είδος ψυχανάλυσης, λοιπόν, των χαρακτήρων μέχρι να εξωτερικεύσουν  ο ένας στον άλλο αλήθειες που έκρυβαν ακόμη κι από τον εαυτό τους είναι το υπόβαθρο Last Love, που παρά τις αδυναμίες του, χτίζει πολύ ρεαλιστικά μια ιδανικά μοναχική ατμόσφαιρα, χωρίς να είναι όμως αυτή η πρόθεσή του.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές