Η Λαίδη και ο Αλήτης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Λαίδη και ο Αλήτης

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: , ,
Σενάριο: , , , , , , ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Όταν ακόμη υπήρχαν απλά κινούμενα σχέδια και το… animation δεν ήταν ούτε καν σκέψη, οι ιστορίες αγάπης πρωταγωνιστούσαν στις παιδικές ταινίες της Disney. «Η Λαίδη και ο Αλήτης» ήταν ίσως η πιο αγαπημένη μου γιατί, εκτός από τον άκρατο ρομαντισμό της, με έκανε να λατρέψω τα σκυλιά –και δη, τα κόκερ σπάνιελ.

Η μικρή και καλομαθημένη σκυλίτσα, Λαίδη, βρίσκεται ξαφνικά έξω από το σαλόνι του πολυτελούς σπιτιού της, στους αφιλόξενους δρόμους της πόλης. Εκεί, θα συναντήσει τον Αλήτη, έναν ημίαιμο σκύλο «της πιάτσας» που την παρασέρνει σε τρελές, αλλά και αγαπησιάρικες καταστάσεις.

Ο έρωτας μεταξύ των δυο τετράποδων καταρρίπτει τις ταξικές διαφορές και τις αντίθετες κουλτούρες και αποδεικνύει ότι σε ζητήματα καρδιάς, ένα «γουφ» είναι αρκετό για να αρχίσεις να ακούς καμπανάκια. Όμως, αυτό που πραγματικά κάνει την ταινία must see είναι η θρυλική/κλασική και πολύ-δανεισμένη πλέον σκηνή με το μακαρόνι, που έγινε αιτία για ένα ντροπαλό σκυλο-φιλί.

Και μπορεί η μουσική της Peggy Lee να ντύνει υπέροχα την ταινία, αλλά εγώ δεν θα πάψω ποτέ να ακούω στο πίσω μέρος του μυαλού μου τα λόγια του Frank που ταιριάζουν τόσο μα τόσο πολύ: that’s why the lady is a tramp!

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές