Κυνηγώντας το Όνειρο (One Chance) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κυνηγώντας το Όνειρο (One Chance)

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

O Paul Potts εργαζόταν σαν υπάλληλος σε ένα συνοικιακό κατάστημα. Από μικρός γινόταν δέκτης κριτικής, και όχι μόνο, από τους συνομηλίκους του. Ο ίδιος όμως, είχε άλλα σχέδια για τον εαυτό του, καθώς το όνειρό του ήταν να γίνει τενόρος. Ο ίδιος ξεπερνά τους φόβους και τις ανασφάλειές του, δηλώνει συμμετοχή στο Britain’s got Talent, και όχι μόνο αυτό. Βγαίνει και νικητής του διαγωνισμού.

Αν σας φαίνεται σαν “πολύ καλό για αν είναι αληθινό”, κάνετε λάθος. Μιλάμε για την πραγματική ιστορία και βιογραφία του Paul Potts, o οποίος το 2007, συμμετείχε και κέρδισε την ψήφο του κοινού στο βρετανικό talent show, και λόγω της νίκης του ξεκίνησε την καριέρα του, με τη συμμετοχή του και στο Royal Variety, εκείνης της χρονιάς, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη βασιλική οικογένεια.

Στο δια ταύτα:

Την σκηνοθεσία κρατάει ο David Frankel, ή αλλιώς ο σκηνοθέτης του “O Διάβολος φορούσε Prada”. Εδώ δεν μπορούμε να πούμε ότι κινήθηκε με πρωτοτυπία, αλλά το καλό είναι ότι δεν χειρίστηκε τη βιογραφία με τον κλασσικό πλέον τρόπο των απανωτών flashbacks, κρατώντας γρήγορο ρυθμό.

Το σενάριο υπογράφει ο Justin Zackman (The Bucket List). Σεβόμενος την πραγματική ιστορία, κατάφερε να διατηρήσει μια χιουμοριστική πλευρά στα πράγματα. Εκεί που το έχασε ίσως να είναι στα δραματικά σημεία, τα οποία φαίνονται “λίγα”, μέσα στο ρουν της εξιστόρησης.

Στον ρόλο του τενόρου, ο James Corden. Εδώ είναι αρτιότατος, μετρημένος, συν του ότι διατηρεί έστω και μικρή ομοιότητα με τον πραγματικό χαρακτήρα. Δυστυχώς χάνεται λίγο στο σενάριο, αλλά η εμπειρία του (νικητής βραβείων Bafta και Tony) καταφέρνει να σε αγγίξει.

Σε γενικές γραμμές, η ταινία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όσο συγκινησιακή και ευαίσθητη να είναι η πραγματική ιστορία του Paul Potts, η ταινία δεν καταφέρνει να την αναδείξει στο έπακρο, ούτε να κάνει κάποιο πιο ξεκάθαρο statement, σε ότι αφορά τη θεματολογία του bulling και της επίτευξης του στόχου. Το κοινό που θα την λατρέψει σίγουρα θα είναι οι Βρετανοί, καθώς ο Potts, αποτελεί ακόμα και σήμερα μία πολύ συμπαθητική προσωπικότητα της Αγγλίας.

Θα μπορούσατε να το δείτε, αλλά μην περιμένετε να ενθουσιαστείτε.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές