Το Κορίτσι στην Ομίχλη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Κορίτσι στην Ομίχλη

(La ragazza nella nebbia)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 128
Χώρα: Ιταλία
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , ,
Πρεμιέρα: 29-03-2018

Γράφει:
Βαθμολογία Cinefreaks:

O ειδικός πράκτορας Vogel, πρέπει να ερευνήσει την εξαφάνιση μίας έφηβης σε μία απομονωμένη ορεινή περιοχή. Οι ανορθόδοξες πρακτικές του περισσότερο συσκοτίζουν παρά ξεδιαλύνουν τα πράγματα, τα ΜΜΕ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πιασάρικο θέμα, ο χρόνος κυλάει αμείλικτα και όλα αυτά σε μία πόλη, στην οποία οι πάντες μπορούν να είναι ύποπτοι.

Θρίλερ μυστηρίου που από το πρώτο του λεπτό σε προϊδεάζει πως το «βαρύ χαρτί» του σε επίπεδο σεναρίου δεν είναι άλλο από ένα plot twist που θα φέρει τούμπα όλα όσα ο θεατής είχε στο μυαλό του. To έμπειρο κινηματογραφικό μάτι θα δει τα σημάδια και θα μαντέψει ένα κομβικό κομμάτι της ανατροπής περίπου στη μέση της ταινίας, γεγονός που αφαιρεί από την ταινία ένα μεγάλο ποσοστό της αξιοπιστίας της.

Ωραία κυλάει η ώρα πάντως, δεν είναι ότι βαριέσαι. Άλλωστε τα συνεχόμενα flash back στα οποία βασίζεται η αφήγηση κάνουν την πλοκή να μοιάζει πιο εξεζητημένη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Στο τέλος όμως, με δεδομένο πως έχουμε δει άπειρες τέτοιου τύπου ταινίες, δεν θα έλεγε κανείς πως μπορεί να εντυπωσιαστείς ιδιαίτερα από το τελικό αποτέλεσμα.

Βασισμένο στο ιταλικό best-seller «La ragazza nella nebbia», το σενάριο και την σκηνοθεσία να ανήκουν στον Donato Carrisi, τον Tony Servillo στο πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Jean Reno να είναι ο βασικός «κράχτης» της ταινίας (που όμως έχει αναντίστοιχο χρόνο συμμετοχής στην ταινία), το «Κορίτσι στην Ομίχλη» είναι ό,τι πρέπει για θρίλερ που θα δεις ένα βράδυ στο DVD και δεν θα κλαις την άσκοπα χαμένη ώρα σου αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω δεν μπορεί να προσφέρει.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές