Κοινός Παρανομαστής - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κοινός Παρανομαστής


Γράφει:

Μία ταινία για τον αιώνιο πόλεμο των δύο φύλων. Τέσσερις άγνωστοι μεταξύ τους άνδρες βρίσκονται σε ένα καφενείο, όταν ξεκινά μία συζήτηση για το ασθενές φύλο. Για τον καθένα τους η ιδέα της γυναίκας εκλαμβάνεται σαν κάτι διαφορετικό. Για τον κύριο Πλάτωνα η γυναίκα ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της κόρης του και είναι γι’ αυτόν κάτι ιερό. Για τον Δημήτρη στο πρόσωπο της αρραβωνιαστικιάς του, που φαίνεται πως θα του διασφαλίσει μια ήσυχη ζωή. Για τον Αλέξανδρο στο πρόσωπο μιας άγνωστης που έχει γνωρίσει μέσω διαδικτύου και την έχει ερωτευτεί. Τέλος, για τον Νίκο ενσαρκώνεται στο πρόσωπο μιας κοπέλας που δε του έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Αυτοί οι φαινομενικά διαφορετικοί άνδρες φαίνεται πως τελικά έχουν κάτι που τους συνδέει και θα καταλήξουν σε έναν κοινό παρανομαστή.

001

Πρόκειται για το ντεμπούτο του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Σωτήρη Τσαφούλια, με πρωταγωνιστές τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Ρένο Χαραλαμπίδη και Αντώνη Αντωνίου ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Μαρκέλλα Γιαννάτου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Θανάσης Νάκος, Ηρακλής Παλάτσιος, Λίνα Γεωργουλάκου, Κατερίνα Βεργέτη, Μιχαέλα Νέτη και Πέτρος Γιασεμής.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν το καλοκαίρι του 2013 σε μία οικογενειακή ταβέρνα έξω από το Λαύριο.

Η ταινία απέσπασε τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Αντώνης Αντωνίου), Μουσικής (Αντώνης Μιτζέλος) και Κοινού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “Γέφυρες”, το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου και τα Βραβεία Καλύτερου Ηθοποιού (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) και Καλύτερης Μουσικής (Αντώνης Μιτζέλος) στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου.

008

 

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές