Κι όμως... γίνεται (And so it goes) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κι όμως… γίνεται (And so it goes)

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Ο Oren Little είναι κτηματομεσίτης, σαν επάγγελμα, και εγωιστής σαν ιδιότητα. Θεωρεί ότι δεν έχει την ανάγκη κανενός. Και ως συνήθως αυτό έρχεται να ανατραπεί, όταν έρχεται ο γιος του, με τον οποίο έχουν απομακρυνθεί, και τον αφήνει υπεύθυνο της κόρης του. Έτσι πρέπει για πρώτη φορά να βασιστεί στην βοήθεια των άλλων, για να προστατέψει την εγγονή του που δεν ήξερε καν ότι έχει. Μέσα σε όλα, η γειτόνισσα του, Leah, θα είναι αυτή που επίσης θα παίξει ρόλο. 

Αυτή είναι η υπόθεση του “Κι όμως… γίνεται”, το οποίο μπορείτε από σήμερα να δείτε στις αίθουσες. Και αν στοχεύετε σε κάτι χαλαρό, με το όποιο θέλετε να περάσετε καλά, αυτή είναι η επιλογή σας.

Ο Rob Reiner, περνάει για ακόμα μία φορά πίσω από τις κάμερες. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι έμπειρος πια, και αυτό φαίνεται. Έχοντας και ο ίδιος την καριέρα του στην υποκριτική, φαίνεται ότι ξέρει πολύ καλά τι να ζητάει από τους ηθοποιούς του, και πως να το πετυχαίνει. Σκηνοθετικά λοιπόν δεν έχει ελλείψεις. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα μπορούσε να πάρει και oscar σκηνοθεσίας. Ο ρυθμός του είναι καλός, με το μόνο πρόβλημα που συναντήσαμε να είναι αυτό της εμβάθυνσης στους χαρακτήρες. Αλλά αυτό είναι και θέμα σεναρίου.

Το σενάριο ανήκει στον Mark Andrus, o οποίος έχει υπάρξει και υποψήφιος για oscar για το “Καλύτερα δε γίνεται”, του 1997. Το σενάριο δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ανατρεπτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογο. Ευχάριστο, χιουμοριστικό, δραματικό όπου χρειάζεται, ρομαντικό όσο χρειάζεται.

Το μεγάλο ατού είναι το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Michael Douglas και Diane Keaton. Όσο να πεις είναι δύο ονόματα που σου δίνουν μία κάποια εγγύηση. Δεν μπορώ ποτέ να ξεπεράσω την ερμηνευτική γοητεία της Keaton, και εδώ είναι ξανά παρούσα. Ο Douglas φαίνεται ότι δεν το είχε πάρει και πολύ στα σοβαρά, και μάλλον το αντιμετώπισε λίγο εύκολα. Βέβαια δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά μόλις το δείτε θα καταλάβετε.

Αποτελεί μία πολύ χαλαρή επιλογή, την οποία θα μπορούσατε και να περιμένετε σε DVD.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές