Κελί από Χρυσάφι - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κελί από Χρυσάφι

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Το όνομα του Diego Quemada-Díez, το συναντάμε στους συντελεστές πολλών σημαντικών ταινιών του σύγχρονου σινεμά: οπερατέρ στον Επίμονο Κηπουρό του Fernando Meirelles και των 21 Γραμμαρίων του Alejandro González Iñárritu. Επίσης σε… λιγότερο σημαντικές ταινίες όπως το She Hate Me του Spike Lee. Η θητεία του δίπλα σε τόσο σημαντικούς σκηνοθέτες, μπορεί να “φταίει” σε έναν μεγάλο βαθμό και στο ότι τον μάθαμε από την πρώτη του κιόλας μεγάλου μήκους ταινία!

Το Κελί από Χρυσάφι (La jaula de oro) βλέπετε, του χάρισε εκτός των άλλων το βραβείο Ταλέντου στο Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ των Καννών το 2013, ένα από τα 31 συνολικά βραβεία της ταινίας, μέσα στα οποία εντοπίζουμε και τον Χρυσό Αλέξανδρο του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ταινία δανείζεται τον τίτλο της από μια διάσημη μεξικάνικη μπαλάντα και έχει σαν θέμα της την μετανάστευση. Τρεις έφηβοι ξεκινούν ένα ταξίδι από την Γουατεμάλα προς τις ΗΠΑ, στο οποίο θα συναντήσουν αρκετά εμπόδια: του συνοριοφύλακες του Μεξικό, απαγωγείς, εμπόρους ναρκωτικών και δουλεμπόρους. Η πορεία προς την Γη της Επαγγελίας, μόνο εύκολη δεν είναι και θα τους στιγματίσει.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές