John Wick - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

John Wick

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , , ,

Γράφει:

Υπάρχουν σινεφίλ που θεωρούν τον Keanu Reeves ως τον πιο επιτυχημένο star ταινιών δράσεις , κι υπάρχουμε κι εμείς που τον θεωρούμε ένα υπερτιμημένο eye candy πού όση ικανότητα διαθέτει να χειρίζεται το σώμα του, άλλη τόση εκφραστικότητα του λείπει. Με την νέα του ταινία, το «John Wick», επιβεβαιώνει τους πρώτους κι εκπλήσσει ευχάριστα εμάς τους δεύτερους. Όχι, φυσικά γιατί το πρόσωπο του ξαφνικά απαλλάσσεται από την μόνιμη ακαμψία του, αλλά γιατί σ’αυτό το ρόλο η εκφραστική ακαμψία ταιριάζει γάντι.

O ομώνυμος πρωταγωνιστής της ταινίας “John Wick”, βλέπεις, είναι ένας προσηλωμένος πρώην εκτελεστής της μαφίας, ικανός να εξουδετερώσει μια διμοιρία συναδέλφων του χωρίς καν να ιδρώσει. Όταν ο γιος του παλιού του αφεντικού κάνει το λάθος να πειράξει το σκύλο του, ο John Wick δεν θα το σκεφτεί πολύ να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να πάρει την αιματηρή εκδίκηση του.

Αν είστε λάτρης των action movie το “John Wick”  αποτελεί για σας μια ιδανική πρόταση.  Η ταινία είναι μια ενενηντάλεπτη εντυπωσιακή χορογραφία  όπου οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι, τ’ αυτοκίνητα ξεσπούν σε ξέφρενες καταδιώξεις και φυσικά το ξύλο προσφέρεται με το καντάρι. Ο σκηνοθέτης ενσωματώνει με απόλυτο επαγγελματισμό και έμπνευση, όλα τα παραπάνω σε ένα μάλλον προσχηματικό σενάριο, που ωστόσο κάπως το παλεύει να αναπτύξει τους χαρακτήρες του. Το ότι δεν τα καταφέρνει κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει αμελητέο από το target group του εν λόγω φιλμ. Η στιλάτη φωτογραφία που προσθέτει έναν αέρα νεονουάρ  στην ατμόσφαιρα μαζί με την άψογη σκηνοθετική εκτέλεση αποζημιώνουν την έλλειψη νοηματικών ερεθισμάτων ανταλλάσσοντας τα με οπτικά.

Όσοι βέβαια δεν αρκείστε στο χορταστικό πιστολίδι και τα μπουνίδια κι επιμένετε στην απαίτηση σας για κάποιον έστω στοιχειώδη προβληματισμό μην κάνετε το κόπο να επισκεφτείτε τις αίθουσες που θα προβάλλουν το John Wick. Θα σας πάρει o ύπνος αλλά ούτε αυτό θα το χαρείτε. Το εκκωφαντικό sound design δεν θα σας αφήσει σε ησυχία.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές