Iron Man 2 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Iron Man 2

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: ,
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , , ,

Γράφει:

Δυο χρόνια μετά την πρώτη ταινία η Marvel ήθελε ένα πολύ δυνατό sequel για τον Iron Man. Γι” αυτό επενδύει εκεί που υστερούσε: στο σενάριο, το οποίο στο Iron Man 2 ανέλαβε να γράψει ο  Justin Theroux. Επιπλέον κάνει ακόμα πιο δυνατό το cast με τις προσθήκες του Samuel Jackson, της Scarlett Johansson και κυρίως του Mickey Rourke (ενώ ακόμη συζητιέται ο Παλαιστής του Aronofsky) σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αυτή η αλλαγή στην ομάδα του σεναρίου είχε σαν αποτέλεσμα η ταινία να δίνει περισσότερο έμφαση στον χαρακτήρα της. Ο Tony Stark δεν είναι ένας σούπερ ήρωας που έχει… λύσει όλα του τα προβλήματα, φορώντας την στολή του Iron Man. Απεναντίας έχει δημιουργήσει περισσότερα στον εαυτό του, αφού έχει αποκαλύψει και την πραγματική του ταυτότητα. Η Αμερικανική Κυβέρνηση επιμένει να θέλει να αγοράσει τη στολή του Iron Man για να εξοπλίσει το στρατό της, ο Vanko θέλει να εκδικηθεί την οικογένεια Stark γιατί την θεωρεί υπεύθυνη για τον χαμό του πατέρα του και την ίδια στιγμή το Παλάντιο, που κρατά τον Tony Stark στη ζωή τον δηλητηριάζει απειλώντας την. Η ψυχολογία του κεντρικού ήρωα επηρεάζεται από τον φαινομενικά αναπόφευκτο θάνατο του και ορίζει την Pepper CEO της εταιρείας του και παίρνει την γοητευτική Natalie Rushman σαν προσωπική βοηθό. Οι σχέσεις του με τους φίλους του δοκιμάζονται και ο ίδιος φτάνει ένα βήμα πριν την καταστροφή…

Η δεύτερη ταινία αν και προσδοκούσε να είναι καλύτερη από την πρώτη κάνει μια μικρή έστω κοιλιά στη σειρά. Ο θεατής έχει την αίσθηση ότι πνίγεται από χαρακτήρες και πολλές μικροιστορίες που ενώνονται σε μία, ενώ δεν διατηρείται μια βασική γραμμή στην πλοκή. Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη συνέχεια, στο ίδιο κλίμα με το πρώτο Iron Man και πιστό στη φιλοσοφία της Marvel για την κινηματογραφική μεταφορά των ηρώων της, που περνά το εξής μήνυμα: ότι οι σούπερ ήρωες έχουν και την ανθρώπινη πλευρά τους και αυτή πολλές φορές μπορεί να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο εχθρό τους. Μια ανθρώπινη πλευρά, που τονίστηκε ακόμη περισσότερο στην τρίτη ταινία της σειράς, τρία χρόνια αργότερα.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές