Invisible - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Invisible


Γράφει:

Ο Άρης είναι ένας μοναχικός τύπος, που ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση απολύεται από την δουλειά του σε ένα εργοστάσιο. Θεωρώντας άδικη την συμπεριφορά των εργοδοτών απέναντι του ετοιμάζει την εκδίκηση του, όμως πρέπει να σκεφτεί και τον 6χρονο γιο του, τον οποίο εγκαταλείπει σ’ αυτόν η πρώην γυναίκα του.

Το Invisible είναι ένα κοινωνικό δράμα, μια από τις πολλές ιστορίες που συναντά κανείς στην Ελλάδα της κρίσης. Η προσέγγιση του δημιουργού της, όμως, πάνω στο θέμα είναι μάλλον λανθασμένη.

Ο ήρωας, που τον υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου, φαίνεται πως παραιτείται από κάθε προσπάθεια να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της ζωής του. Σχεδόν δεν ψάχνει δουλειά, αφήνεται στα συναισθήματά του, που ακροβατούν ανάμεσα στην διάθεση για εκδίκηση ή ακόμα και την αυτοκτονία. Κι όσο τραβηγμένη είναι η αντίδραση του βασικού ήρωα, άλλο τόσο τραβηγμένες είναι και οι συμπεριφορές των ανθρώπων του περιβάλλοντός του: υπερβολικός εκνευρισμός, ένταση δίχως λόγο στους διαλόγους. Επίσης, η συμπεριφορά του Άρη απέναντι στον γιο του είναι τουλάχιστον άγαρμπη, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν τον αγαπά, άλλα είναι πασιφανές πως τον νιώθει σαν βάρος, γεγονός που δεν δικαιολογεί με τίποτα την τελευταία σκηνή της ταινίας, που φυσικά δεν θα σας αποκαλύψουμε.

Η ταινία, με σκηνοθετικά λάθη και επιλογές αδικαιολόγητα για την εμπειρία του σκηνοθέτη, είναι αρκετά επιφανειακή και μας παρουσιάζει μια αρκετά τραβηγμένη κατάσταση. Αποτελεί μια εύκολη ανάγνωση της κρίσης και του πως πρέπει να αντιμετωπίζεται και δεν περνά κάποιο μήνυμα, ή αν το κάνει αυτό είναι δυσδιάκριτο.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές