Η τριλογία της απόκλισης: Ανταρσία / Insurgent - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η τριλογία της απόκλισης: Ανταρσία / Insurgent


Γράφει:

Μετά τη θεαματική πορεία του “Divergent”  στο περυσινό box office ήταν δεδομένο κι εντελώς αναμενόμενο να μεταφερθεί  στο πανί και το δεύτερο μέρος της “τριλογίας της Απόκλισης”, η οποία  στην ουσία αποτελεί τα “Hunger Games” του φτωχού. Κι αν το “Divergent” κατηγορήθηκε πως ανακύκλωσε όλα τα κλισέ των ταινιών δυστοπίας, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια την τελευταία πενταετία, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για το δεύτερο μέρος του, το οποίο με τη σειρά του αντιγράφει πιστά το πρωτότυπο του.

Ως εκ τούτου ελάχιστη εως μηδενική σεναριακή έμπνευση κατόρθωσε να χωρέσει σε αυτό το φασόν προϊόν, από το οποίο απουσιάζει πλήρως το στοιχείο της έκπληξης. Το “Insurgent” δυστυχώς είναι μια ταινία που από τη αρχή μέχρι το τέλος της, ξέρεις πως θα εξελιχθεί αν έχεις δει οποιοδήποτε από τα “The Giver”, “The Maze Runner” η το “The Host”. Κι ενώ κανονικά βρίσκεται στη μέση της τριλογίας και τυπικά θα έπρεπε να προωθεί τη δράση από το πρώτο στο τρίτο μέρος με καταιγιστικούς ρυθμούς, στην πράξη απλώς αποτελεί μια άνευρη επανάληψη όσων είδαμε στο πρώτο μέρος. Αυτή τη φορά βέβαια εκτός από το ταλέντο της Kate Winslet σπαταλιέται και αυτό της Naomi Watts, η οποία είναι και η πιο αξιοσημείωτη προσθήκη στο cast.

Δυστυχώς όσο κι αν μας αρέσει η Shailene Woodley, η οποία είναι πάντα συμπαθέστατη στο πρωταγωνιστικό ρόλο της Beatrice Prior, κι ακόμα κι αν το cast περιλαμβάνει κι άλλους ταλαντούχος ανερχόμενους νεαρούς όπως ο Miles Teller ή ο Ansel Engort, η «Ανταρσία» επιβεβαιώνει πως η «Τριλογία της Απόκλισης» παραμένει ένα βαρετό franchise, γεμάτο προχειρογραμμένους διαλόγους και τρύπες στην προσχηματική πλοκή του. Ας ελπίσουμε πως το δεύτερο μέρος, με την επαναληπτικότητα του θα εξαντλήσει το ενδιαφέρον του κοινού και δεν θα ‘χουμε άλλο ένα ακόμα διπλό φινάλε, όπως απαιτεί η παράδοση. Αν και το Allegiant 1 και το Allegiant 2 είναι ήδη στα σκαριά.

Γιώργος Καστέλλης

Και μπορεί το Divergent να μην κατάφερε να σας εντυπωσίασε όπως ίσως θα περιμένατε , αλλά ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ειδικά αν η teen-adventures είναι οι αγαπημένες σας.

Επιτέλους έχουμε στα χέρια μας το πλήρες trailer της συνέχειας της Τριλογίας της Απόκλισης, με τίτλο Ανταρσία, ή αγγλιστί Insurgent.

Εδώ, η Beatrice (Shailene Woodley), θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς της δαίμονες, προκειμένου να καταφέρει να προστατεύσει την κοινωνία της από την διάλυση που θα προκαλέσουν οι φατριές. Πράγμα πολύ σοβαρό, δεδομένων των γεγονότων που συνέβησαν στο Divergent. Αλλά δεν θα κάνουμε spoiler. 

Απολαύστε το trailer και ενθουσιαστείτε όσο και εμείς.

Κωνσταντίνος Καραγάνης

Divergent 2 Insurgent Movie


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές