Insidious: Chapter 3 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Insidious: Chapter 3

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , ,

Γράφει:

Μετά τα άκρως επιτυχημένα, τουλάχιστον εισπρακτικά, κεφάλαια, το Insidious κατάφερε να γίνει τριλογία.

Στο Chapter 3, μεταφερόμαστε αρκετά χρόνια πριν τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, για να διαπιστώσουμε την απαρχή του κακού. Συνδετικός κρίκος όλων των γεγονότων αποδεικνύεται το μέντιουμ Elise Rainier, η οποία εδώ παρουσιάζεται αρνητική στο να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της, για να βοηθήσει μία κοπέλα που θέλει να επικοινωνήσει με την νεκρή μητέρα της.

Όταν αποφασίζει τελικά να την βοηθήσει, θα ανακαλύψει ότι οι δυνάμεις που αποφεύγει θα προσπαθήσουν να την καταστρέψουν, χρησιμοποιώντας την τραυματισμένη από αυτοκινητιστικό ατύχημα Quinn.

Αυτή είναι η υπόθεση του άκρως αναμενόμενου και προβλέψιμου, Insidious Chapter 3. Θα προσπαθήσω να αποφύγω όσο περισσότερο μπορώ τα spoilers, αλλά υπάρχει πάντα ο πειρασμός να σας τα πω όλα, αφενός για να σας το χαλάσω, αφετέρου για να σας αποτρέψω από το να το δείτε και χάσετε τον χρόνο σας.

Από τεχνικής άποψης, το μόνο που προσφέρει κάτι στην ταινία είναι η φωτογραφία της, η οποία ναι μεν είναι ίδια με τα προηγούμενα κεφάλαια, αλλά τουλάχιστον εξυπηρετεί όσο να πεις τα πράγματα.

Η πρώτη φορά που κοίταξα να δω πόση ώρα έχει περάσει ήταν τα 20′. Και ήταν η πρώτη φορά που απογοητεύτηκα από το γεγονός ότι ο χρόνος καμιά φορά μπορεί να τρέχει αργά και βασανιστικά. Η έφηβη κόρη που θέλει να γίνει ηθοποιός και είναι απογοητευμένη από την ζωή της. Ο χήρος πατέρας της που προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό της γυναίκας του, και να μεγαλώσει 2 παιδιά, και μία μάνα που έχει πεθάνει από καρκίνο. Όλα αυτά λειτουργούν σαν ένα backstory εντελώς αχρείαστο, καθώς δεν εξυπηρετούν σε τίποτα την πλοκή, σε τίποτα τους χαρακτήρες, και απλά υπάρχουν για να υπάρχουν, γιατί γίνεται ταινία τρόμου χωρίς δραματικό backstory; Δεν γίνεται!

Το όλο θέμα του τρόμου, ο Θεός να τον κάνει, ξεκινάει σχετικά νωρίς δημιουργώντας την ελπίδα ότι θα δεις και άλλα πράγματα στη συνέχεια. Και εδώ είναι που μπαίνει σε εφαρμογή η κλασική συνταγή των jump scares με απότομη αύξηση έντασης μουσικής, μόνο και μόνο για να ξαφνιαστείς περισσότερο. Αν δεν έχεις ξαναδεί τέτοια ταινία, ναι μπορεί και να τρομάξεις. Αν πάλι έχεις ξαναδεί, καμία έκπληξη και πουθενά.

Το ατύχημα που καθηλώνει την Quinn στο κρεβάτι της, ήταν ευρηματικό, καθώς προκαλεί στον θεατή ένα αίσθημα εγκλωβισμού και συμπάθειας προς την κεντρική ηρωίδα. Αρχικά, γιατί στην συνέχεια μπορεί να εύχεσαι να την πάρει το πνεύμα, να την σηκώσει για να τελειώνουμε.

Στο πεντηκοστό λεπτό της ταινίας, τα πράγματα αποκτούν μία κάποια αγωνία, καθώς το μέντιουμ θα πρέπει να μεταβεί σε έναν παράλληλο κόσμο για να ανακαλύψει την αρχή του κακού, και να αντιμετωπίσει τον δαίμονα που θέλει να πάρει μαζί του την ψυχή της Quinn.

Σημείωση: η μόνη αξιόλογη συμμετοχή είναι εκείνη της Lin Shaye, σαν Elise Rainer, η οποία προσπάθησε να αναδημιουργήσει τον χαρακτήρα της, με ένα σενάριο που δεν την βοήθησε καθόλου.

Το μόνο ενδιαφέρον που μπορείτε να συναντήσετε σε αυτό το καθαρά money grabbing prequel, είναι αν ταυτόχρονα παίζετε Candy Crash στο κινητό σας και έχετε κολλήσει σε μία ενδιαφέρουσα πίστα. Εκτός αν είστε κάτω των 15 και τρομάζετε εύκολα. Αλλιώς, μπορείτε να πάτε μία βόλτα. Καλό καιρό έχει.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές