Η Πεντάμορφη και το Τέρας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: ,
Σενάριο: , ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Πρόκειται για μία από τις πιο ταιριαστές παιδικές ταινίες των εορταστικών ημερών, αφού διαδραματίζεται χειμώνα, με φόντο ένα σκηνικό ντυμένο στα λευκά. Το παραδοσιακό γαλλικό παραμύθι “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” προσαρμόζεται από την Disney και μετατρέπεται σε μία ιστορία αληθινής και άδολης αγάπης.

Η πανέμορφη Μπελ ζει σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας με τον πατέρα της. Όταν εκείνος αιχμαλωτίζεται από το Τέρας του πύργου -που μέχρι τότε ήταν ένας αστικός μύθος- η Μπελ προσφέρει εθελοντικά τον εαυτό της στο Τέρας, προκειμένου να ελευθερώσει τον πατέρα της. Ζώντας στον πύργο, όμως, ανακαλύπτει ότι όχι μόνο είναι μαγεμένος, αλλά ότι θα μπορούσε και η ίδια να ερωτευτεί ένα αποκρουστικό Τέρας.

Στην πραγματικότητα -ή μάλλον, στην ταινία- το Τέρας δεν είναι καθόλου άσχημο, αφού οι σκιτσογράφοι φρόντισαν να το κάνουν όσο πιο συμπαθές γίνεται. Από την άλλη, η Μπελ είναι, κατά τη γνώμη μου, η ομορφότερη από τις ηρωίδες της Disney, με ένα βλέμμα που σε αιχμαλωτίζει αμέσως. Στην παρέα του ιδιόρρυθμου αυτού ζευγαριού προστίθενται ένα ρομαντικί κηροπήγιο, ένα αυστηρό ρολόι και μία μαμά-τσαγέρα με το φλυτζανάκι της, που βάζουν σκοπό να φέρουν πιο κοντά την Μπελ και το Τέρας, ώστε να λυθούν τα μάγια που δένουν τον πύργο με μια απίστευτη κατάρα.

Υπέροχα χρώματα, σχέδια και ένα δίδαγμα για την ομορφιά της ψυχής και ακόμη δύο Όσκαρ για τον μουσικό “μάγο” της Disney, Alan Menken, που έκανε ξανά το θαύμα του.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές