Η Διάσωση - The Martian - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Διάσωση – The Martian


Γράφει:

Πριν από έξι μέρες, ο  Mark Watney, ήταν από τους πρώτους αστροναύτες που πάτησε στον Άρη.

Τώρα, είναι σίγουρος, πως θα είναι ο πρώτος που θα πεθάνει εκεί…

Μετά από μία αμμοθύελλα, η οποία παραλίγο να τον σκοτώσει και η οποία ανάγκασε το υπόλοιπο πλήρωμα να εκκενώσει τον χώρο, ενώ πίστευε ότι ο Mark ήταν νεκρός, βρίσκεται μόνος του και αποκλεισμένος στον Άρη, χωρίς να μπορεί να έρθει σε επαφή με κανέναν από το πλήρωμα και χωρίς να μπορεί να στείλει κάποιο σήμα στη Γη… Αλλά, ακόμα και αν μπορούσε, τα αποθέματα τροφής θα του είχαν τελειώσει πολύ πριν καταφέρει κανένα σωστικό συνεργείο να τον μαζέψει…

91324

Αλλά, από ότι φαίνεται, περισσότερες είναι οι πιθανότητες να πεθάνει λόγω του κατεστραμμένου του μηχανισμού, επίσης εξαιτίας του αφιλόξενου περιβάλλοντος ή απλά, λόγω κάποιου ανθρώπινου λάθους, παρά από πείνα.

Αλλά, ο Mark, δεν είναι έτοιμος να τα παρατήσει. Αποφασίζει να κρατηθεί από την εφευρετικότητά του, από τις μηχανικές του γνώσεις αλλά κυρίως από μία ακατανίκητη δύναμη που τον ωθεί να ζήσει και αργά και σταθερά, αρχίζει να ξεπερνάει ένα ένα εμπόδια που μοιάζουν ανυπέρβλητα. Θα μπορέσει ο πολυμήχανος αστροναύτης να αντιστρέψει τις πιθανότητες που είναι εναντίον του;

martian-matt-01-800

Το σενάριο είναι του  Drew Goddard (Cabin in the Woods) και πρωταγωνιστούν, εκτός του Damon, οι Jessica Chastain, Kate Mara, Michael Peña, Kristen Wiig, Chiwetel Ejiofor, Jeff Daniels, Mackenzie Davis, Sean Bean, Donald Glover και Naomi Scott.

Το best seller του Andy Weir μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη, χαρίζονται μεγάλο μέρος από την μαγεία του. Τα συστατικά είναι το χιούμορ, μια συγκινητική ιστορία στον πλανήτη Άρη και αρκετή αγωνία από όσους μένουν πίσω.

Ο σκηνοθέτης του «Prometheus» μας μεταφέρει σε μια καθημερινότητα παράλληλα με την μητέρα Γη, όταν ο αστροναύτης Mark μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της NASA ήταν σε ειδική αποστολή στον κόκκινο πλανήτη. Κάποια στιγμή μετά από τις πρώτες ημέρες παραμονής τους στον όχι και τόσο φιλικό πλανήτη, και ενώ είχαν σκοπό να μείνουν εκεί για 31 ημέρες, ξέσπασε μια μεγάλη καταιγίδα που τους ανάγκασε βαθμιαία να πρέπει να αποχωρήσουν εντελώς από τον πλανήτη και να επιστρέψουν στην Γη. Ο μόνος που δεν θα τα κατάφερε, ήταν ο χαμηλόβαθμος στην ομάδα, ο αστροναύτης… ή τουλάχιστον αυτό νόμιζαν όλοι.

Την στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι ο Mark είναι τελικά ζωντανός, γίνεται μετά από αρκετές ώρες παραμονής στην επιφάνεια του πλανήτη, λαβωμένος από την κεραία του αστρο-συστήματος όταν δυστυχώς τον χτύπησε στην κοιλιά του. Έχοντας πέσει σε λήθαργο για ώρες και αφού ξύπνησε από την ένδειξη ότι το οξυγόνο του βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη κατάσταση, ξεκινάει η πραγματική περιπέτεια για τον πρωταγωνιστή.

Είναι η τέταρτη αποστολή της NASA που ανεβαίνει στον πλανήτη Άρη και όλη η ομάδα της ταινίας, κατάφερε να μας ταξιδεύσει σε μια γλυκιά και αγωνιώδη κωμωδία με θέμα το διάστημα.

Φανταστείτε πως είναι να είστε εγκλωβισμένοι σε κάποιο μέρος όπου χρειάζεται να βρείτε τρόπο να επιβιώσετε συγκεκριμένες ημέρες και να θέλετε να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους σας… και αυτό το μέρος να τυχαίνει να είναι σε άλλον πλανήτη!

Η αγωνία περιτριγυρίζεται περισσότερο σε καθημερινές ανάγκες επιβίωσης, στην γη του ξένου πλανήτη και όχι τόσο στον επικίνδυνο κενό που προκαλεί το σύμπαν και η έλλειψη βαρύτητας του.

Εν κατακλείδι μια διαφορετική περιπέτεια για την προσπάθεια, την αφοσίωση και την αγάπη για κάτι «μεγάλο» με αρκετές δώσεις ρεαλιστικού χιούμορ, αγωνίας όταν χρειάζεται, αλλά μην περιμένετε τον απόλυτο τρόμο στο σύμπαν με τους συνηθισμένους τρόπους. Το «The Martian» θα σας κερδίσει σταδιακά, αλλά σίγουρα!


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές