Η Απαγωγή του Kυρίου Heineken / Kidnapping Mr. Heineken - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Απαγωγή του Kυρίου Heineken / Kidnapping Mr. Heineken

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Τον Σουηδό σκηνοθέτη Daniel Alfredson τον μάθαμε κυρίως από την κινηματογραφική μεταφορά της τριλογίας του “Millenium” δια χειρός Stieg Larsson  (Βλέπε “The Girl With the Dragon Tatoo”), εφόσον ήταν ο υπεύθυνος για τις δύο τελευταίες προσθήκες (“Το κορίτσι που έπαιζε με τη Φωτιά”, “Το κορίτσι στη Φωλιά της Σφήκας”.) Εδώ στην πρώτη του αγγλόφωνη παραγωγή καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό cast που, εκτός του ζωντανού θρύλου που ακούει στο όνομα Anthony Hopkins, περιλαμβάνει και τους Jim Sturgess, Sam Worthington, Ryan Kwanten. Αυτό όμως είναι και το μόνο πραγματικά εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της κατά τα άλλα αδιάφορης περιπέτειας.

Με αφορμή το αληθινό περιστατικό της απαγωγής του δισεκατομμυριούχου ζυθοποιού Freddy Heineken ο Alfredson στήνει ένα ευπρόσωπο θρίλερ, που αν και κατά τόπους καταφέρνει να πυροδοτήσει σασπένς, εντέλει στερείται δραματικής βαρύτητας. Οι χαρακτήρες και τα κίνητρα τους δεν εξερευνώνται όσο χρειάζεται για να ταυτιστεί ο θεατής, ενώ τα κρίσιμα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της πλοκής, το σενάριο αντί να τα εκμεταλλευτεί τα προσπερνάει με αξιοσημείωτη απάθεια, χάνοντας κάθε ευκαιρία να βρει ένα στιβαρό αφηγηματικό άξονα.

FH-0629

Κατά τον ίδιο τρόπο που η δραματουργία χωρίς να είναι άκυρη, παραμένει ισχνή, έτσι και η σκηνοθεσία παραμένει λειτουργική κατά το μεγαλύτερο μέρος, χωρίς όμως να διαθέτει ούτε μια στιγμή γνήσιας έμπνευσης. Με περισσή άνεση λοιπόν ο σταθερά  εξαιρετικός Antony Hopkins καταφέρνει ν’αποτελεί το highlight αυτής της αξιοπρεπούς κινηματογραφικής μετριότητας, η οποία χωρίς να ενοχλεί ποτέ, δεν δίνει ούτε μια επαρκή δικαιολογία για την ύπαρξη της.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές