I am Michael - πρώτο trailer - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

I am Michael – πρώτο trailer

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Βρισκόμαστε στο Σαν Φρανσίσκο εν έτει 1998. Ο Michael είναι ένας ακτιβιστής που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφύλων, του οποίου η ανάγκη για ενσωμάτωση μεταφράζεται στο να επαναπροσδιορίζει συνεχώς και ακούραστα την ύπαρξή του. Δεν αργεί να απορροφήσει τον νεαρό Tyler στη μακροχρόνια σχέση του με τον φίλο του, Bennett. Οι τρεις τους αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Αμερική με σκοπό να παρακολουθήσουν και να μαγνητοσκοπήσουν στιγμές από τη ζωἠ εφἠβων ομοφυλόφυλων. Σταδιακά καταφέρνουν να διαθέσουν ένα κεφάλαιο στην ίδρυση ενός σχετικού περιοδικού τύπου. Η ζωή αυτή δεν είναι αρκετή για τον Michael, που, μετά από μια περιπέτεια υγείας, αποφασίζει να εγκαταλείψει οικογένεια και φίλους, αναζητώντας ένα τρόπο να επαναφέρει τις ισορροπίες ανάμεσα στη σεξουαλικότητα και την πνευματικότητά του.

Μέσα από την ευαίσθητη οπτική του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Justin Kelly, παρακολουθούμε την ασυνήθιστη μεταμόρφωση του Michael Glatze (στο πρόσωπο του πολυσυζητημένου τα τελευταία χρόνια James Franco), συνιδρυτή του περιοδικού ‘Young Gay America’ και μοναδικής φιγούρας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, ο οποίος αναγκασμένος να αναθεωρήσει τη φύση των επιλογών του, αποφάσισε να απορρίψει την ομοφυλοφιλία και να γίνει ένας σύγχρονος ιεροκήρυκας.

Eνοχλητικά φτωχό σε περιεχόμενο και νόημα σενάριο και ανίκανο να προσφέρει έδαφος για περαιτέρω προβληματισμό φάνηκε το ημιβιογραφικό φιλμ του νεαρού σκηνοθέτη Justin Kelly. Διάλογοι που ξεπερνούν τα όρια της λογικής γεμίζουν την, δυστυχώς, μέτρια παρουσία των πρωταγωνιστών, αφήνοντας διαφάνεια μόνο στην παράνοια που βιώνει ο κεντρικός χαρακτήρας. Δομημένη αρκετά απλοϊκά, η ταινία ακολουθεί την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Michael Glatze, και θέτει μια τουλάχιστον επιφανειακή οπτική στο θέμα των ομοφυλοφιλικών αλλά και φιλικών σχέσεων.Ο Michael, που προσπαθεί να βρει τη θέση του στην κοινωνία και να βοηθήσει τους νέους ομοφυλόφιλους να κάνουν το ίδιο, βλέπει πίσω από το πέπλο των σεξουαλικών επιλογών και αγωνίζεται για την αναγνώριση του ατόμου ανεξάρτητα από αυτές, αποδεχόμενος τους γύρω του γι’αυτό που είναι.Μια ωραία μέρα, οι κρίσεις πανικού χτυπάνε την πόρτα κι εκείνος ψάχνει σωτηρία στο δρόμο της χριστιανοσύνης. Με ελάχιστες πληροφορίες για την προσωπικότητά του και το παρελθόν του, τον παρακολουθούμε να αποτάσσει σταδιακά την “ανώμαλη“, όπως ο ίδιος αποκαλεί, φύση του και με θαυμαστή ευκολία να επιλέγει τον δρόμο του ετεροφυλόφιλου.

Ενσαρκώνοντας έναν εξαιρετικά εγωπαθή χαρακτήρα, ο πρωταγωνιστής James Franco μοιάζει να προσπαθεί λεπτό προς να προσδώσει κάποιο νόημα στην πλοκή, ίσως να προκαλέσει και κάποιο ενδιαφέρον. Αλλά δυστυχώς, όπως δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της προβολής, “το I am Michael έχει καταφέρει να εγείρει ερωτήματα, για την επιλογή της σεξουαλικής προτίμησης, ακόμη και τη μεταστροφή της, για το εάν όντως υπάρχει συνείδηση αυτής της επιλογής ή απλά ο πρωταγωνιστής κοροϊδεύει τον εαυτό του, και μόνο αυτό”. Χωρίς τοποθέτηση, χωρίς σχόλια και μόνο με αντιδράσεις, η πορεία του Michael επιδεικνύει πώς ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα μπορεί να θαφτεί κάτω από την επιπολαιότητα μερικών άπειρων συντελεστών.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές