Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων - In the Realm of the Senses - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων – In the Realm of the Senses

Είδος:

, , ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Ο Nagisa Oshima είναι από τους σκηνοθέτες που είτε θα αγαπήσεις πολύ είτε θα μισήσεις εξίσου πολύ. Σε όποια και από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις, οφείλεις να παραδεχτείς την σκηνοθετική του ευφυΐα.

Έχεις αυτή την εβδομάδα μία ευκαιρία για να τον απολαύσεις ξανά ή να τους δώσεις την δυνατότητα να σε κερδίσει, καθώς από σήμερα “Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων” επανέρχεται στις αίθουσες μετά από 39 χρόνια μετά την δημιουργία της.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία και τοποθετημένο στην Ιαπωνία πριν τον πόλεμο, ένας άνδρας ξεκινά σχέση με μία από τις υπηρέτριές του. Η επιθυμία τους ενός για τον άλλον, θα οδηγήσουν το ζευγάρι σε σε μία σεξουαλική εμμονή τόσο μεγάλη, που ούτε οι ίδιοι θα μπορούν να ελέγξουν.

Η “Αυτοκρατορία” θα μπορούσαμε να πούμε με μία λέξη ότι είναι ένα αριστούργημα για πολλού λόγους.

Αρχικά το θέμα του. Μιλάμε για μία ταινία που μιλά για το σεξ, χωρίς ταμπού, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς δισταγμό. Και πότε; Το 1976. Χειρίζεται το θέμα τις σεξουαλικής εμμονής με τρόπο σχεδόν χειρουργικό. Δυστυχώς πέρασε πολύ μεγάλη περίοδο μέσα στη συζήτηση για το αν είναι καλλιτεχνικό επίτευγμα ή μία σεξουαλική ταινία. Πλέον μετά από τόσα χρόνια έχουμε καταλήξει στο πρώτο.

Η ταινία είναι τόσο θαυμάσια στην πλοκή και τις ερμηνείες της, που σχεδόν δίνει την αίσθηση μίας ονειρικής εμπειρίας. Μεταπηδά από την ερωτική φαντασία αρχικά, στον εφιάλτη του σοκαριστικού φινάλε.

Η ταινία έχει επίσης και αρκετή δόση χιούμορ. Για παράδειγμα, την συμμετοχή μίας γηραιάς κυρίας σε ένα σεξουαλικό τρίο με το ζευγάρι. Μπορεί βέβαια το φινάλε αυτής της σκηνής να μην έχει αίσιο τέλος, αλλά στον πυρήνα της είναι μία χιουμοριστική προσθήκη.

Ο Oshima κατάφερε να δημιουργήσει ένα κομψοτέχνημα, το οποίο έχει αποδείξει την αξία του στον χρόνο.

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές