House of Sand and Fog - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

House of Sand and Fog

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Αφού την εγκατέλειψε ο άνδρας της, η πρώην ναρκομανής Kathy ζει μόνη της σ’ένα μικρό σπίτι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο. Η νεαρή που βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, αγνοεί τις επανειλλημένες ειδοποιήσεις που της στέλνουν για έξωση, εξ αιτίας υποτιθέμενων οφειλών. Καθώς πίστευε πως το ζήτημα είχε ξεκαθαριστεί βρίσκεται προ εκπλήξεως όταν ο σερίφης της περιοχής τής χτυπά την πόρτα. Ο Lester συγκινείται από την κατάστασή της και της προτείνει να κινηθεί νομικα.Ενόσω οι δυο τους γνωρίζονται και αναπτύσσουν κάποια σχέση, ο Ιρανός Massoud Behrani πρώην στρατιωτικός, βλέπει την αναγγελία της δημοπρασίας του σπιτιού και το αγοράζει στο ¼ της τιμής με σκοπό να το ανακαινίσει και να το πουλήσει. Προτεραιότητά του είναι να μην απογοητεύσει τη σύζυγό του και να μπορέσει να προσφέρει ξανά στην οικογένειά του την οικονομική άνεση που απολάμβαναν στην πατρίδα τους.  Λίγο αργότερα η Kathy θα απαιτήσει την επιστροφή της περιουσίας της και οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι διεκδικώντας ως τα έσχατα την ιδιοκτησία του σπιτιού, διαμάχη η οποία θα αποβεί μοιραία για όλους.

house-of-sand-and-fog1

Μόνο που η πορεία της πλοκής ουδεμία σχέση έχει με τη μοίρα όπως τη γνωρίζουμε. Δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική αιτία για τα βάσανα των πρωταγωνιστών, πορεύονται όμως όλοι, μες στην ταλαιπωρία της ζωής τους, βυθισμένοι σε μια αδικαιολόγητη μιζέρια. Από την άλλη, κινούμαστε αρκετά αργά προς την εξέλιξη των σχέσεων, συναντάμε έως και εκρηκτικές αντιδράσεις εκεί που δεν το περιμένουμε, και κλείνουμε με ένα δακρύβρεχτο φινάλε που δεν κολλάει πουθενά και τίποτα δεν έχει να προσφέρει.

house-of-sand-and-fog2

Κι αυτό αν αγνοήσουμε την εμμονή του Massoud με το συγκεκριμένο σπίτι, την εφηβικής ανωριμότητας Kathy, που αιθεροβατεί σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο κόσμος αγνοεί επιδεικτικά τους φακέλους κάτω από την πόρτα του για μήνες, και την εύλογη απορία μας, γιατί αρνούνται πεισματικά να κάτσουν να το συζητήσουν σαν πολιτισμένοι άνθρωποι, πριν αρχίσουν τα μαλλιοτραβήγματα. Δυστυχώς, η Jennifer Connelly ενσαρκώνει τον πιο ανέκφραστο ρόλο της καριέρας της, και ο Kingsley προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει ένα σενάριο χαμένο από χέρι, που αφήνει πολλά σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης ανέγγιχτα, δημιουργώντας ερωτηματικά και για τον σερίφη που από τη μια στιγμή στην άλλη γίνεται σωματοφύλακας της αδικημένης Kathy όταν η οικογένεια Behrani δίνει ρεσιτάλ βλεμμάτων απόγνωσης.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Andre Dubus III, το  Σπίτι από Άμμο και Ομίχλη, φλερτάροντας με το μελόδραμα, αφήνει μια πικρή, μετέωρη αίσθηση, αλλά το ενδιαφέρον μας ακλόνητο.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές