Hot Girls Wanted - είδαμε το ντοκιμαντέρ για την ερασιτεχνική πορνοβιομηχανία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Hot Girls Wanted – είδαμε το ντοκιμαντέρ για την ερασιτεχνική πορνοβιομηχανία

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: ,
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , ,

Γράφει:

Η βιομηχανία του sex είναι κάτι που ελάχιστες φορές έρχεται στις μεγάλες οθόνες και ακόμη πιο δύσκολα σε ντοκιμαντέρ. Οι Jill Bauer και Ronna Gradus ξεκίνησαν να κάνουν ένα ντοκιμαντέρ για τα ερασιτεχνικά βίντεο που υπάρχουν κατά σορό σε sites πορνογραφικού περιεχομένου σε όλο το internet. Όμως βρέθηκαν μπροστά στην νέα βιομηχανία με νέα κορίτσια 18 με 21 χρονών που από αγγελίες στο internet βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο Maimi, όπου έμεναν καθώς γύριζαν ταινίες πορνό επί μήνες.

Το “Hot Girls Wanted” είναι πράγματι μια σοκαριστική εμπειρία για όποιον τον δει. Ξεκινάμε πριν οτιδήποτε άλλο με το γεγονός ότι τα site γεμάτα πορνό, έχουν περισσότερες επισκέψεις από ότι το Netflix, το Facebook και το Twitter μαζί, ξεπερνούν σε κίνηση κάθε άλλη κατηγορία sites που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από μας έχουν δει πορνό. Ίσως κάποιοι να έχουν δει και τις κοπέλες που πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ. Ωστόσο ελάχιστοι αν όχι κανείς, δεν έχει σκεφτεί το τι γίνεται πίσω από την κάμερα στην ζωή των γυναικών που βλέπουμε στις ταινίες πορνό.

Screenshot from 2015-06-02 10:42:30

Το Hot Girls Wanted, ξεκινά λοιπόν από το πως μπαίνει μια κοπέλα 18 χρονών στην βιομηχανία του πορνό. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί μία αγγελία στο craigslist, με τίτλο το όνομα της ταινίας: “Hot Girls Wanted”. Κάπως έτσι οι νεαρές κοπέλες φτάνουν στο Maimi ξέροντας οι περισσότερες σε τι βιομηχανία μπαίνουν και έχοντας μοναδικούς στόχους το να φύγουν από την οικογένειά τους που τους πιέζει, να βγάλουν εύκολα χρήματα  και το σημαντικότερο για κάποιες να γίνουν διάσημες και να κάνουν την μεγάλη ζωή στο Los Angeles. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις γυναίκες ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Miami, που είναι κάτι σαν σύγχρονος προαγωγός που οδηγεί τις κοπέλες στα γυρίσματα. Η μόνη διαφορά με υποθέσεις κοινού trafficking είναι ότι οι κοπέλες εδώ κάνουν ότι κάνουν με την θέλησή τους.

Screenshot from 2015-06-02 10:54:02

Αυτό είναι και το πρώτο σοκαριστικό της ταινίας. Ότι οι γυναίκες αυτές μπαίνουν σε μια βιομηχανία, όχι απλά ξέροντας το τι πρόκειται να κάνουν, αλλά οι περισσότερες θέλοντας να αποκτήσουν περισσότερους fans στο twitter, περισσότερη δημοσιότητα και τελικά να γίνουν ίσως η νέα Sasha Grey. Σε κάποιο σημείο της ταινίας, μία κοπέλα εξομολογείται ότι ένας φωτογράφος της είπε πόσο πολύ σέξυ ήταν σήμερα, κάτι που την έκανε να αισθάνεται τέλεια! Η ταινία συνδέει πολύ καλά την αρχή της “καριέρας” ενός κοριτσιού στην πορνοβιομηχανία, με την νέα μανία των selfies και της μεταφοράς κάθε προσωπικής και ιδιωτικής στιγμής στα social media. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε τόσο στην ταινία βλέπουμε τους followers των πορνοσταρ να ανεβαίνουν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, την ίδια ώρα που εκείνες μοιράζονται με τους fan τους τις νέες τους σκηνές. Σκηνές οι οποίες όσο προχωρούν τον δρόμο του πορνό, γίνονται όλο και πιο βίαιες, όλο και πιο αηδιαστικές, όπως οι ίδιες οι κοπέλες τις περιγράφουν. Όλο και πιο πολύ οι ίδιες διαισθάνονται ότι είναι ένα κομμάτι κρέας για τους παραγωγούς, με ελάχιστες τελικά να συνεχίζουν την πορεία τους στο χώρο για πάνω από λίγους μήνες.

Screenshot from 2015-06-02 10:51:48

Στην ταινία θα δούμε μεταξύ άλλων και παρασκήνια από τις ταινίες που ακόμη πιο πολύ από ότι οι ίδιες οι ταινίες, θα μας δείξουν πόσο γελοία είναι η όλη “πλοκή” των ταινιών. Θα δούμε όμως και ενδιαφέρουσες ιστορίες από τις κοπέλες που έχουν επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Κύρια πρωταγωνίστρια της ταινίας η Tressa, γνωστή στον χώρο σαν Stella May (ελπίζω να μην χάσω τους μισούς από σας τώρα, αν και σύμφωνα με τα στατιστικά, αυτό θα γίνει). Πέρα από την ζωή της Tressa στο σπίτι του πορνό, θα δούμε και την ζωή της έξω από αυτό. Θα δούμε την σχέση της με τους γονείς της, που θα μάθουν την ενασχόλησή της με το πορνό. Γονείς που είναι μία εντελώς φυσιολογική οικογένεια της διπλανής πόρτας, όπως ήταν και η Tressa εξάλλου, πριν μπει στο πορνό. Θα δούμε επίσης και τον φίλο της Tressa που θα συνεχίσει να βγαίνει μαζί της παρά την ενασχόλησή της με το πορνό.

Screenshot from 2015-06-02 11:35:59

To “Hot Girls Wanted” δεν προσπαθεί να μας πείσει ότι το πορνό είναι κακό και προσπαθεί να είναι όσο πιο δεικτικό του τι γίνεται στην πορνοβιομηχανία, χωρίς να γίνεται διδακτικό ή γεμάτο συντηρητισμό. Προβάλει αληθινές ιστορίες που δύσκολα μπορεί να τις παρουσιάσει κανείς στο ευρύ κοινό και σίγουρα δύσκολα οι σκηνοθέτες της ταινίας έπεισαν τις κοπέλες να συμφωνήσουν να συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ. Αυτό αποτελεί και το κυριότερο μέρος της σημασίας που έχει το ντοκιμαντέρ που αισθητικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο βέβαια, εξαιτίας του θέματός του, είναι όμως πολύ ενημερωτικό και θέτει μεγάλους και σοβαρούς προβληματισμούς για το πορνό αλλά και γενικά για την κοινωνία των νέων τεχνολογιών. Αυτό είναι και η επιτυχία του.

Να σημειώσουμε ότι το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Sundance, ενώ πλέον διατίθεται στο Netflix, όπου το είδαμε και πιθανότατα σε όλο το internet με άλλες μεθόδους.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές