Hollywood Ending - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Hollywood Ending

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , ,

Γράφει:

Μετά το Midnight in Paris σχεδόν απαρνήθηκα τον Woody Allen και τα τελευταία χρόνια κράτησα τις αποστάσεις μου από τις ατυχείς επιλογές του σε κάστινγκ, σε σενάριο, σε θεματολογία. Μέχρι που ένιωσα την ντροπή να με πλημμυρίζει και τα είδα μαζεμένα. Και δυστυχώς δικαιώθηκα. Απογοητεύτηκα με την απρόσμενη ανικανότητα του Colin Firth να ανταπεξέλθει στο στοιχείο του και να αναδείξει ένα κοινότυπο σενάριο στο Magic In The Moonlight, αγανάκτησα κάπου στη μέση του Irrational Man, από την τόσο πρόδηλη σε προβληματισμό διήγηση του Joaquin Phoenix, που είχα αρχίσει να εκτιμώ, ενώ το Blue Jasmine, λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά με έχασε κάπου στη μέση, με απόλυτη ευθύνη της φλύαρης πρωταγωνίστριας Cate Blanchett την οποία ας σημειωθεί παρακαλώ πως τουλάχιστον λατρεύω. Ασχολίαστο θα αφήσω το To Rome with Love.

Παρ’όλα αυτά νιώθω τύψεις για τον αγαπημένο μου σκηνοθέτη και γι’ αυτό θα προτείνω αυτή την εβδομάδα μια ταινία ολίγον τι ξεχασμένη αν και σχετικά πρόσφατη, κάπως παραγκωνισμένη αν και εξαιρετικά χιουμοριστική, σατιρική και μέσα στο παιχνιδιάρικο πνεύμα του Woody Allen. Πρόκειται για το Hollywood Ending.

hollywood-ending-2002-10-g

O πάλαι ποτέ φημισμένος σκηνοθέτης Val Waxman έχει πλέον καταλήξει στην παραγωγή τηλεοπτικών χαζοδιαφημίσεων, που του προσφέρουν με το ζόρι τα προς το ζην. Κάποια στιγμή, λαμβάνει μια απρόσμενη πρόσκληση να σκηνοθετήσει μια νέα ταινία με θέμα τη χαμένη αίγλη της παλιάς και καλής Νέας Υόρκης, της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Η πρόταση προέρχεται όμως από τον διευθυντή του στούντιο, και νυν φίλο της πρώην γυναίκας του. Γιατί δεν είναι Woody Allen αν δεν έχουμε να κάνουμε με περίπλοκα ερωτικά τρίγωνα.

Προκειμένου να ξαναχτίσει την καριέρα του, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία, αλλά η πίεση και το στρες σωματοποιούνται και ο Val καταλήγει με προσωρινή τύφλωση, απ’ ό,τι φαίνεται ψυχολογικής φύσεως. Ενώ πρώτη του σκέψη είναι να παρτήσει τα πάντα, τελικά ακούει τις συμβουλές του ατζέντη του και με την καθοδήγηση του κινέζου συνεργάτη του και του μεταφραστή του, ξεκινά τα γυρίσματα αποκρύπτοντας από τους υπόλοιπους την περίεργη πάθησή του.

Μια συνεχής αίσθηση άγχους συνοδεύει αυτή την κωμωδία και πραγματική περιέργεια για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ανάλαφρη και απολαυστική, βασίζεται τόσο στους διαλόγους όσο και στην κεντρική ιδέα, και κρατά τις ισορροπίες με ευλάβεια. Εν έτει 2002, ο Woody Allen μοιάζει να έχει προσαρμόσει τις παραγωγές του στα νέα δεδομένα, συνδυάζοντας το κωμικό στοιχείο με την χαριτωμένη κομεντί. Το φινάλε, αν και κάπως απότομο, είναι εξαιρετικό. Βουτηγμένο στην ειρωνία, ανταποκρίνεται πλήρως στο γνωστό ύφος με τις απίστευτες και παράλογες καταστάσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Το Hollywood Ending δεν έχει να προσδώσει κάτι το εξαιρετικό, σίγουρα όμως προσφέρει τραγελαφικές στιγμές απείρου κάλους, και πρωταγωνιστές όπως, φυσικά ο ίδιος ο Allen, η Téa Leoni και ο Treat Williams που είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια αξιοπρεπή σοβαροφανή κωμωδία.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές