Ηρακλής: Οι Θρακικοί Πόλεμοι (Hercules) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ηρακλής: Οι Θρακικοί Πόλεμοι (Hercules)

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

 Δια χειρός του Brett Ratner,  σκηνοθέτη γνωστών blockbuster του οποίου το μητρώο βαραίνει η χειρότερη προσθήκη στο franchise των Χ-Men (X-men: The Last Stand) , έρχεται το δεύτερο για φέτος, Χολυγουντιανό προϊόν με κεντρικό ήρωα τον «δικό μας» Ηρακλή. Τα καλά νέα είναι πως τούτη εδώ η απόπειρα είναι εμφανώς καλύτερη από το «The Legend of Ηercules» με τον Kellan Lutz, που είδαμε το χειμώνα. Τα κακά είναι πως αυτό δεν αποτελεί από μόνο του και σπουδαίο επίτευγμα , δεδομένου ότι ο εν λόγω φιλμικός προκάτοχος του δημοφιλή ημίθεου, έμεινε στην μνήμη των θεατών ως μια από τις πιο αξιογέλαστες κινηματογραφικές εμπειρίες της φετινής σεζόν.

Ο ολοκαίνουριος «Ηρακλής» πάλι, που εδώ τον υποδύεται ο πρώην παλαιστής Dwayne Johnson, είναι αν μη τι άλλο θεαματικότερος και διαθέτει μια στάλα αυτοσαρκαστικό χιούμορ παραπάνω. Τα συγκεκριμένα προτερήματα ενδεχομένως να κάνουν την θέαση του πιο υποφερτή, για όσους δεν είναι φίλοι των action movies που φοράνε χλαμύδα.

images (5)

Για όσους πάλι είναι, δεν χρειάζεται καν να διαβάσουν κριτική αφού μάλλον έχουν ήδη ψηθεί από το trailer.

Η ταινία χωρίς να παραπαίρνει σοβαρά τον εαυτό της, χαρίζει στο target group της όπως υπόσχεται μιάμιση ώρα φουλ στην τεστοστερόνη, με χορταστικές μάχες κι ένα λειτουργικό 3d που συγκριτικά με ανάλογες απόπειρες του πρόσφατου παρελθόντος (Bλέπε “Clash of the Titans”) δικαιολογεί πιο σθεναρά την ύπαρξη του. Τo cast καταφέρνει να μην δώσει τις αβάσταχτα φρικτές ερμηνείες που συνήθως εγγυάται το είδος (με εξαίρεση τον Joseph Fiennes, που μέσα σε ένα τέτοιο υλικό μοιάζει εντελώς έξω από τα νερά του ), ενώ ξεχωρίζει ο  IanMcShane, στο ρόλο του μάντη της συμμορίας, που σερβίρει με άνεση τα δυο τρία απαραίτητα «αστειάκια» που προβλέπει η αναμασημένη φόρμουλα.

Από εκεί και πέρα θα ήταν αφελές να προβούμε σε σχόλια για την όποια στοιχειώδη δραματουργία, καθώς αυτή δεν φαίνεται να απασχολεί περαιτέρω τους δημιουργούς, που τη χρησιμοποιούν απλά ως πρόσχημα για να συρράψουν τις σκηνές των μαχών. Αυτό όμως είναι κάτι που, έτσι κι αλλιώς, υποπτευόμασταν εξαρχής, όπως άλλωστε μάλλον το υποπτεύεται και το κοινό που θα επιλέξει μια τέτοια ταινία για τη θερινή του έξοδο.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές