Hardcore Henry - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Hardcore Henry

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: ,

Γράφει:

Με όλη αυτή την ραγδαία ανάπτυξη στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, μπορεί να ήταν καλή ιδέα να φτιαχτεί μια ταινία που ικανοποιεί τις πιο τρελές επιθυμίες των φαν του είδους, που δεν μπορούν να καλυφτούν ούτε από κορυφαία βιντεοπαιχνίδια. Η μπορεί και όχι. Το Hardcore Henry είναι μια 90λεπτη, φορτωμένη με δράση περιπέτεια πρώτου προσώπου που θυμίζει υπερβολικά video game και προκαλεί συχνά πυκνά ναυτία στο κοινό με τον ακατάπαυστο ρυθμό της. Αυτό το μπαράζ σκηνών δράσης γυρισμένων σε κάμερες Go-Pro που κουνιούνται συνεχώς θα σας κάνει να μετανιώσετε που δεν πήρατε μερικές δραμαμίνες πριν μπείτε στην αίθουσα.

Η πλοκή της ταινίας, όπως προανέφερα, είναι σαν να ήταν γραμμένη για ένα βιντεοπαιχνίδι, και όχι και τόσο καλό μάλιστα. Ξεκινά σε ένα εργαστήριο στο οποίο διάφορα συνθετικά μέρη ράβονται στο σώμα του σκηνοθέτη/ηθοποιού/κοινού από μια πολύ όμορφη Estelle (Haley Bennett) που υποστηρίζει ότι είναι η γυναίκα του πρωταγωνιστή Henry. Λίγο πριν η φωνή του ήρωα μπορέσει να ενεργοποιηθεί, το εργαστήριο δέχεται επίθεση από βαριά οπλισμένους άντρες με αρχηγό έναν τηλεκινητικό αλμπίνο εν ονόματι Akan (Danila Kozlovsky) με το όπλο του οποίου να είναι και το τέλος της ελπίδας για μια πρωτότυπη ιστορία. Στη συνέχεια ακολουθεί η πρώτη από τις πολλές καταδιώξεις, που ολοκληρώνεται με μια απίθανη ελεύθερη πτώση και την (αναπόφευκτη) απαγωγή της γυναίκας του Henry. Αργότερα ο ήρωας διασχίζει τους δρόμους, τα σοκάκια, τις ταράτσες και όχι μόνο της Μόσχας μέχρι που συναντά τον Jimmy (Sharlto Copley) που του δίνει διάφορες μίνι αποστολές που τελικά θα τον οδηγήσουν στον τελικό κακό που – μαντέψτε – θέλει να γίνει κυρίαρχος του πλανήτη. Ενδιαφέρον…

Το Hardcore Henry είναι μια ανάμειξη των πιο επικών σκηνών στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών προσαρμοσμένη σε μια live-action μορφή. Η υπερβολική χρήση ωμής και ανελέητης βίας και δράσης καταλήγει να χαντακώνει την ταινία αφού δεν μένει χώρος για καμία ανάπτυξη χαρακτήρων , ούτε για κάποια αξιοσημείωτη ερμηνεία πέρα από την κωμική πλευρά του Copley. Είναι σαν ένα μοντάζ από βίντεο ειδικών εφέ του Youtube, γεμάτο μοντέρνα στερεότυπα και μια ανύπαρκτη πλοκή.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Ilya Naishuller προσπαθεί με την τεχνική του σκηνοθεσία να πειραματιστεί με στόχο την πραγματική καινοτομία στο συγκεκριμένο είδος, θυμίζοντας έναν νεαρό George Lucas με το πρωτοποριακό του πείραμα THX 1138. Ενώ σίγουρα υπάρχουν ίχνη καινοτομίας, η κινηματογραφική επιτυχία έρχεται συνήθως όχι με ποσότητα, αλλά με ποιότητα, κάτι που λείπει δυστυχώς από τα θεμέλια αυτής της ταινίας.

Ο βουβός υπερήρωας και ο δημιουργικός τρόπος που εξολοθρεύει τους εχθρούς του μπορεί να αρέσει σε όσους είναι φαν της ψυχαγωγίας που προσφέρουν βιντεοπαιχνίδια όπως το Grand Theft Auto ή το Battlefield αλλά ακόμα και για εκείνους δεν θα είναι ούτε μια πρωτόγνωρη, αλλά σίγουρα ούτε μια αξέχαστη εμπειρία.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές