Hacksaw Ridge/ Αντιρρησίας Συνείδησης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Hacksaw Ridge/ Αντιρρησίας Συνείδησης

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε τον Mel Gibson να κάθεται στην σκηνοθετική καρέκλα για λογαριασμό του ατμοσφαιρικού “Apocalypto“. Τούτη τη φορά, ο πάλαι ποτέ οραματιστής σκηνοθέτης δεν επιδιώκει να εδραιωθεί στο φιλμικό γίγνεσθαι αλλά φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο των.. “ζωντανών” του κινηματογραφικού γαλαξία με τη νέα του δημιουργία.

Η πλοκή της ταινίας “Hacksaw Ridge” θα κινείται στα δραματικά πλαίσια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο Andrew Garfield φορά τα παπούτσια του πρωταγωνιστή και ενσαρκώνει έναν θεοσεβούμενο νεαρό που αρνείται να χρησιμοποιήσει όπλο. Παρά την σκληρή, στρατιωτική εξάσκηση, παρά την πίεση και την κακομεταχείριση από τους υπόλοιπους στρατιώτες, ο Desmond Doss(Andrew Garfield) μένει πιστός στις πεποιθήσεις του και στέκεται μέχρι την τελευταία στιγμή άοπλος στην πρώτη γραμμή.

Η αληθινή ιστορία του νεαρού Doss στη μάχη της Okinawa στην Ιαπωνία πραγματικά ξεχωρίζει. Πρόκειται για τον πρώτο αντιρρησία συνείδησης που βραβεύτηκε για την γενναιότητα του (Medal of Honor) από τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Harry Truman.

O δις Οσκαρικός Mel θέλει να αναγεννηθεί από τις χρυσαφί στάχτες που άφησαν αριστουργήματα του παρελθόντος όπως το “Braveheart“(1995), τα “Πάθη του Χριστού“(2004) και το “Apocalypto“(2006).

hacksaw-ridge

Η ταινία αυτή παρουσιάζεται, ειδικά από τον ξένο τύπο ως η μεγάλη επιστροφή του Mel Gibson και το μέσο εξιλέωσης του παρελθόντος. Ειδικά η συζήτηση άναψε μετά την προβολή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας όπου χαιρετήθηκε θερμά.

Στην πραγματικότητα όμως δεν παύει να είναι ένα καθαρά θρησκευτικό δράμα που μέσα από την σχηματική μορφή του αντιήρωα προσπαθεί να δημιουργήσει το προφίλ ενός ήρωα που έχει ως οδηγό ζωής μια ανώτερη δύναμη και φτάνει να αγγίζει τον υπερήρωα και του υπερανθρώπου.

Η αληθινή αυτή ιστορία μεταφέρεται με άκρατο ρεαλισμό που αγγίζει τα όρια του νατουραλισμού, στη μεγάλη οθόνη από τον Mel Gibson. Ο 60χρονος σκηνοθέτης χρησιμοποιεί όλα τα γνωστά του εργαλεία, δίνοντας έμφαση στο splatter και στις γκροτέσκες εικόνες κατά τη διάρκεια της μάχης δημιουργώντας ένα μετα-αποκαλυπτικό τοπίο.

Ο Andrew Garfield που ερμηνεύει τον Desmond Doss ταιριάζει για το παρουσιαστικό ενός ανθρώπου που ήταν συνηθισμένος και τελικά πραγματοποίησε όλη αυτή την προσπάθεια.

Το θέαμα που προσφέρει ο Αντιρρησίας Συνείδησης του Mel Gibson είναι σίγουρα πλούσιο και θα σε κάνει σίγουρα να θυμηθείς εποχές “Διάσωσης του Στρατιώτη Ράιν” με μια πιο splatter πινελιά. Τώρα το πόσο σε κάνει να δυσανασχετείς το θρησκευτικό αίσθημα, επαφίεται στις δικές σου αντοχές.

O Mel Gibson ξαναχτυπά.. όχι όμως κινηματογραφικά!

Ο Mel Gibson δε λέει όχι σε ένα πιθανό sequel του “The Passion of the Christ”


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές