Guilty Pleasures: Oκτάποδα Φρικιά / Eight legged freaks - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Guilty Pleasures: Oκτάποδα Φρικιά / Eight legged freaks

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Και τώρα θα σας πω πρώτος ένα μυστικό. Το αγαπημένο μας Cinefreaks.gr  κλείνει σήμερα τα οκτώ του χρόνια! Θα ακολουθήσουν σχετικά αφιερώματα εντός των ημερών, μα δεν κρατήθηκα να μην ευχηθώ πρώτος, χρόνια πολλά και να χαλάσω την έκπληξη. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, πως είμαστε πλέον «Οκτάχρονα Φρικιά.». Επειδή όμως τέτοιος τίτλος δεν δόθηκε ποτέ σε ταινία ακόμα, θα βολευτούμε με κάτι που ακούγεται σχεδόν σαν αυτό. Στο σημερινό Guilty Pleasure, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τα «Οκτάποδα φρικιά» του Ellory Elkayem, που άνοιξε στις αίθουσες το 2002, και καταπιάστηκε με το καυτό κοινωνικό ζήτημα των μεταλλαγμένων γιγαντιαίων αραχνών.

Eight-Legged-Freaks-by-Ellory-Elkayem

Η ταινία ξεκινάει μ’έναν ευσυνείδητο νταλικέρη, που ενώ διασχίζει την Αριζόνα τον παίρνει ο ύπνος στο τιμόνι. Αυτό φυσικά δεν έχει καλή κατάληξη, αφού μέρος από τα τοξικά χημικά που μεταφέρει καταλήγουν σε ποταμάκι, που στις οχθές του, έχει στήσει φάρμα εκκεντρικός εντομολόγος που εκτρέφει αράχνες. Τα αθώα έντομα δεν αργούν να πάθουν ότι έπαθε και εκείνο το άτυχο σαμιαμίδι στο “Godjilla”. Γίνονται τούμπανα και κατ’επέκταση ανθρωποφάγα, γιατί, κακά τα ψέματα, τρία μέτρα κορμοστασιά με μυγάκια δεν διατηρείται. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, επισκέπτονται την πλησιέστερη κωμόπολη για κανένα πρόχειρο σνακ.

Εκεί θα συναντήσουν την δεκαοκτάχρονη τοτε Scarlett Johansson, να παίζει τον τελευταίο  της ρόλο ως δεύτερο όνομα, ένα χρόνο πριν καθιερωθεί στην A list με το «Χαμένοι στη μετάφραση», και τον “I was a hipster before it was cool” David Arquette να αντιμετωπίζει την απαξίωση της τοπικής κοινωνίας για τo μουσάκι του, σε μια σκληρή εποχή όπου η τριχοφυΐα προσώπου δεν αποτελούσε αυτονόητη υποχρεώση για τον άντρα.

eight-legged-freaks

Δεν γνωρίζουμε αν ήταν στις προθέσεις του δημιουργού να καταδείξει με αυτή την διακριτική αλληγορία, πως η συντηρητική αμερικάνικη επαρχία «έχει πιάσει αράχνες». Μάλλον δεν ήταν. Aυτό όμως δεν σημαίνει πως ο θεατής δεν θα βρει πράγματα να εκτιμήσει σ’αυτόν το απολαυστικό φόρο τιμής στα b-movies της δεκαετίας του ’50. Στ’αλήθεια που θα ξαναδεί κάποιος μηχανόβιους να καταδιώκονται από τροφαντές ταραντούλες σπρίντερ στη μέση της ερήμου, και που θα βρει ξανά ευκαιρία να απολαύσει την έφηβη Scarlett ημίγυμνη και μπλεγμένη σε υπερμεγέθη ιστό;

Απαλλαγμένα από κάθε φιλοδοξία δεύτερης ανάγνωσης τα «Οκτάποδα φρικιά», αποτελούν ένα πρώτης τάξεως δείγμα συμπαθούς κινηματογραφικής μπαρούφας, που με λίγο ποπ κορν και με μια κόκα κόλα θα κάνει τη βραδιά να κυλήσει ανώδυνα, στο αυτοσχέδιο θερινό που θα στήσετε στη βεράντα σας.

270114.1

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές