Άπληστοι Γείτονες / Good People - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Άπληστοι Γείτονες / Good People

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Ένα ζευγάρι Αμερικανών που έχει μετακομίσει πρόσφατα στο Λονδίνο κι αντιμετωπίζει έντονες οικονομικές δυσκολίες, μετά το θάνατο του μυστηριώδη ενοικιαστή τους, βρίσκουν στο υπόγειο τους ένα σάκο γεμάτο λεφτά. Aυτό όμως αντί να λύσει τελικά τα προβλήματα τους, θα τους μπλέξει σε μεγαλύτερους μπελάδες, καθώς θα βρεθούν στο στόχαστρο τόσο της Αστυνομίας, όσο και της μαφίας.

O James Franco και η Kate Hudson είναι δύο από τους πιο συμπαθείς A-listers που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Hollywood. Ως εκ τούτου η ιδέα να τους δούμε να μοιράζονται το πανί μαζί, μας φάνηκε ιδιαιτέρως ελκυστική. Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση που πλαισιώνονται από τον εξαιρετικό καρατερίστα Tom Wilkinson και την υποτιμημένη αλλά τόσο χαρισματική Anna Friel. Με ένα τόσο ευπρόσωπο cast και την ικανότατη συγγραφέα του «Πριν ο Διάβολος Καταλάβει ότι Πέθανες»  KellyMasterson στην σεναριακή διασκευή, ήταν δύσκολο να υποπτευτούμε πως κάτι μπορεί να πάει στραβά.

Παρόλα αυτά, τούτο τ’ απλοϊκό θρίλερ γκρεμίζει με ευκολία τις όποιες προσδοκίες εγείρουν τα ονόματα των συντελεστών του. Ξεκινώντας από μια κοινότυπη αρχική ιδέα εξελίσσεται σε μια ακόμα πιο κοινότυπη φιλμική εμπειρία, από αυτές που μπορείς ν’ ανεχτείς μόνο αν έχει κακοκαιρία , η κεραία σου έχει χαλάσει και τα υπόλοιπα κανάλια δείχνουν μόνο χιόνια.

Η μουντάδα στη φωτογραφία δεν αρκεί για να μας πείσει ότι παρακολουθούμε ένα στυλάτο νεο νουάρ,  καθώς οι straight to video καταβολές του εγχειρήματος είναι εμφανείς στην χιλιοειδωμένη πλοκή, στους φασόν χαρακτήρες και στους μέτριους διαλόγους από τους οποίους λείπει το χιούμορ και η οξύτητα. Από την άλλη δεν βοηθάνε καθόλου και οι χαλαροί σκηνοθετικοί ρυθμοί που επιλέγει ο Henrik Ruben Genz, για να ξεδιπλώσει αυτό το τόσο κουρασμένο story. Κι αν και είναι εμφανές πως στοχεύει σε μια ωμή απεικόνιση της βίας,  η υπερπροσπάθεια του να είναι ωμός, τελικά κάνει το αποτέλεσμα εκτός από βαρετό να μοιάζει κι επιτηδευμένο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πω για την συγκεκριμένη ταινία, πέρα από ότι με το ζόρι βρίσκει κανείς 300 λέξεις να γράψει γι’ αυτή.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές