Glass - Η ολοκλήρωση μιας τριλογίας και (μακάρι!) η αρχή κάτι νέου (κριτική ταινίας) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Glass


Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 132
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , ,
Πρεμιέρα: 17-01-2019

Γράφει:

Πρώτα λοιπόν ήρθε το “Unbreakable”. Μετά από χρόνια το “Split”, και τώρα περιμένουμε το “Glass”.

Ο M. Night Shyamalan βρέθηκε στην Comic-Con, μαζί μες τους Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Anya Taylor-Joy και Sarah Paulson, και παρουσίασε το πρώτο ολοκληρωμένο trailer της ταινίας.

Την αφήγηση ηγείται η Paulson, σαν ειδική ψυχολόγος σε ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι υπερήρωες. Από το trailer καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μόνο οι τρεις χαρακτήρες που κατέχουν τέτοιες δυνάμεις. Οπότε ετοιμαστείτε για Avengers, από την ανάποδη.

Update 18/11/2018 – Δες το ολοκαίνουριο trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=TqB-gBBXZIw


Ακολουθεί το review της ταινίας, από τον Δημήτρη Κολοκάθη:

Το “Glass” είναι μια παράξενη και ιδιαίτερη ταινία.

Τι εννοώ με αυτούς τους χαρακτηρισμούς;

Πως προορίζεται μόνο για όσους έχουν δει και έχουν αγαπήσει τις δυο πρώτες ταινίες. Θα μου πείτε πως αυτό συμβαίνει με όλα τα prequel, sequel, όλες τις τριλογίες και γενικά τις σειρές ταινιών.

Σίγουρα, μόνο που το “Glass” ενώνει δυο τελείως διαφορετικές ταινίες, με 16 χρόνια διαφορά η μια από την άλλη, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, εκτός από την pre-credits scene του “Split”, που δείχνει τον Άφθαρτο David Dunn, τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Bruce Willis στην ομώνυμη ταινία του μακρινού 2000, να πληροφορείται τη διαφυγή του δολοφόνου με τις 23 προσωπικότητες, Kevin Wendell Crumb, που υποδύεται αριστοτεχνικά ο James McAvoy.

Ο λόγος που πρέπει να αγαπάς το σύμπαν που έχει πλάσει ο M. Night Shyamalan για να απολαύσεις το “Glass”, είναι ότι πρέπει να θες και να έχεις την υπομονή να περιμένεις να δεις που το πάει.

Γιατί το “Glass”, ενώ ξεκινάει δυνατά, έχει μια ολόκληρη ώρα στη μέση της που θα κουράσει όσους δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Βέβαια αποζημιώνει με την κλιμάκωσή της, τη δράση της και τις χαρακτηριστικές, και αναμενόμενες πλέον σε ταινία Shyamalan, ανατροπές, αλλά και την τελική αποκάλυψη που αφήνει ελπίδες για εξερεύνηση του ευρύτερου κόσμου που δημιούργησε ο Shyamalan σε αυτή την τριλογία και ξαφνικά απέκτησε μεγάλο βάθος.

Η αποκάλυψη στο τέλος μπορεί να χαρακτηριστεί επική και γεννά απείρως περισσότερες ερωτήσεις από τις απαντήσεις που δίνει. Τώρα, για όσους δεν ικανοποιήθηκαν από εκεί που το πήγε τελικά ο Shyamalan, τι να πω; Γούστα είναι αυτά!

Το “Glass” είναι χρονικά άμεση συνέχεια του “Split”. Ο Άφθαρτος David Dunn συνεχίζει να δρα μυστικά ως κυνηγός δολοφόνων και έχει κάνει τη χρήση των δυνάμεών του πυρήνα της ύπαρξης του. Τον βοηθά και ο γιος του, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ηθοποιός 19 χρόνια μετά! Στην πρώτη ταινία ήταν 12 ετών και είχε ξεχωρίσει από τότε με το παίξιμο του.

Πέρα λοιπόν από Bruce Willis, James McAvoy, Samuel L. Jackson και Spencer Treat Clark, που επιστρέφουν στους ρόλους τους από τις δυο προηγούμενες ταινίες, επιστρέφουν επίσης οι Anya Taylor-Joy από το “Split” και η Charlayne Woodard από το “Unbreakable” που υποδύεται την ηλικιωμένη μητέρα του Elijah Price (Mr Glass). Να σημειώσω ότι ο Shyamalan συνεχίζει τα cameo που έκανε και στις δυο πρώτες ταινίες.Στη μικρή σκηνή που εμφανίζεται καταλαβαίνουμε ότι και στις τρεις ταινίες υποδύεται τον ίδιο χαρακτήρα.

Δες επίσης: Έχω Θυμό… με τον M. Night Shyamalan


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές